“Poporul e pregătit pentru o dictatură. Și-o dorește chiar”

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Reacțiile opiniei publice la desecretizarea protocolului dintre SRI și Parchetul General arată că mulți dintre noi acceptă cu seninătate practicile totalitare.

loading...

. Un om de televiziune a observat că opinia publică din România este foarte severă cu politicienii, dar excesiv de blândă cu instituțiile de forță.


“Dacă vrei să afli cât de departe e un stat de democrație (vorbim în general, desigur, statele de față se exclud) te uiți la reacția publică după desecretizarea unor protocoale (altfel ilegale) al căror scop a fost simplu: siluirea democrației, în numele democrației”, scrie pe Facebook Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației de la TVR.

“Dacă societatea se manifestă vehement (justificat într-o democrație) împotriva hoților din politică și a tentativelor acestora de a controla justiția, dar în acleași timp tolerează și chiar încurajează abuzurile instituțiilor de forță (nejustificat într-o democrație), atunci poporul e pregătit din toate punctele de vedere pentru o dictatură. Și-o dorește chiar”, arată Pătraru.


Apoi încheie cu o ironie amară la adresa unui mod de a gândi visceral

“Să îi urăști atât de tare pe niște oameni încât să nu te intereseze ce abuzuri fac instituțiile ca să-i bage la pușcărie, ei bine, asta ține de o gândire care nu se poate întâlni niciodată cu democrația. Noroc că noi nu suntem în situația asta…” — crede realizatorul TV.

Aceste se referă la modul cum a fost comentată în spațiul public desecretizarea protocolului încheiat în 2009 între Parchetul General şi Serviciul Român de Informații (SRI).

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20180402/18271482/poporul-dictatura-tvr-dragos-patraru.html

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *