POLONIA A SCOS STEAGUL UE DIN TOATE INSTITUTIILE GUVERNAMENTALE

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Drapelul european a fost retras din sala unde au loc conferinţele de presă ale guvernului polonez, au constatat marţi jurnaliştii, după o reuniune a cabinetului conservator al premierului Beata Szydlo, informează AFP.

loading...

Chiar dacă aprobă apartenenţa Poloniei la Uniunea Europeană, partidul din care face parte Beata Szydlo, Lege şi Justiţie (PiS) condus de Jaroslaw Kaczynski, adoptă adeseori un ton eurosceptic şi pledează pentru o mai mare independenţă faţă de Bruxelles.


„Suntem membru al UE, un membru activ, însă am stabilit un principiu conform căruia reuniunile guvernului polonez şi declaraţiile de la finalul reuniunilor vor fi făcute pe fundalul unor drapele mai frumoase, în opinia mea: drapelul alb-roşu polonez”, a declarat Szydlo, întrebată cu privire la dispariţia drapelelor europene din sală.

„Respectând apartenenţa noastră la UE, vom desfăşura o politică pentru a trage maxim de profit pentru cetăţenii polonezi, pentru economia poloneză şi patria noastră”, a subliniat premierul Poloniei, înconjurată de 12 drapele poloneze.


Totodată, Beata Szydlo s-a declarat „bucuroasă că în aceste vremuri dificile Polonia este membră a UE şi NATO”.

Drapelul european a fost arborat în sala pentru conferinţe de presă pe vremea guvernelor centriste ale Platformei Civice (PO), întâi al lui de Donald Tusk, apoi al Ewei Kopacz, în ultimii opt ani.

Partidul Lege şi Justiţie, unul populist catolic, a venit la putere în urma alegerilor legislative din 25 octombrie, după ce candidatul său Andrzej Duda a câştigat alegerile prezidenţiale din 24 mai.  Polonia este membră a UE din 2004, titrează agerpres.ro

 

Sursă: Stiripesurse.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “POLONIA A SCOS STEAGUL UE DIN TOATE INSTITUTIILE GUVERNAMENTALE

  1. Exceptional ! Boii de romani nici nu intrasem in UE, eram in preaderare si au arborat carpa UE pe toate scolile, institutiilor ma-mai sa-l puna si la WC ! Romanii nu au avut demnitate niciodata dealungul istoriei sale ! Daca un conducator precum N. Ceausescu era patriot si demn i se dadea in cap ! Asta-i soarta poporului roman; sa stea in genunchi !

  2. Exceptional ! Boii de romani nici nu intrasem in UE, eram in preaderare si au arborat carpa UE pe toate scolile, institutiilor ma-mai sa-l puna si la WC ! Romanii nu au avut demnitate niciodata dealungul istoriei sale ! Daca un conducator precum N. Ceausescu era patriot si demn i se dadea in cap ! Asta-i soarta poporului roman; sa stea in genunchi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Romania sub dictatura ambasadorilor straini: ambasadorul Germaniei le cere romanilor sa renunte la campaniile duse impotriva multinationalelor

   Foto: mae.ro Romania sub dictatura ambasadorilor straini: ambasadorul Germaniei le cere romanilor sa renunte

Somație pentru cei frumoși și liberi

  Securea CEDO a cazut. Si nu mai avem decat o singura sansa. In numai

SRI CONTROLEAZA ROMANIA PRIN PROTOCOALE DIN 1998 – Cititi groaznicul protocol pe combaterea crimei organizate si coruptiei semnat in decembrie 1998 intre SRI, SIE, Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Ministerul de Interne si Ministerul Finantelor. Prin protocol a fost infiintat un Grup Operativ Central al carui plan de masuri prevedea vanarea guvernantilor, judecatorilor, politistilor sau pompierilor. Artizanul principal a fost ministrul de atunci al Justitiei Valeriu Stoica (Protocolul)

Romanii sunt de 20 de ani victime ale serviciilor de informatii care au intervenit in

Președintele Iohannis, viraj EXPLICIT spre activismul LGBT: Vrea legi care elimine total „DISCRIMINAREA”. Vrea ca profesorii și conducerile școlilor să se implice direct în „deschiderea” spre „toleranța” Europei secolului XXI

reședintele i-a acuzat pe inițiatorii modificării Constituției în sensul protejării familiei că „inflamează societatea românească”.

Închide