Piata Victoriei, rezistenta sau nazism?

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Dupa decizia CCR care a stabilit ca DNA a incalcat separatia puterilor in stat, miscarile reunite sub stindardul #rezist au anuntat organizarea unui nou protest impotriva Curtii Constitutionale si pro-DNA. Se pune intrebarea fireasca, ce reprezinta de fapt organizarea acestor noi proteste in Piata Victoriei: rezistenta sau nazism? Sa incercam sa raspundem la aceasta intrebare aruncand o privire asupra avenimentelor din anii ’30.

In 13 martie 1933 partidul nazist (NSDAP) a infiintat Ministerul Propagandei sub conducerea lui Joseph Goebbels. Acesta avea ca scop identificarea dusmanilor sistemului si defaimarea acestora in fata opiniei publice. In februarie 2017, divizia de presa a SRI are deja cativa ani buni de activitate in care a infierat rand pe rand mogulii (2007-2009), pucistii (2012) si mai nou penalii (2016-2017). In 1933, propaganda nazista aplica membrilor partidului comunist eticheta “neoameni rosii” (red subhumans). In 2017 propaganda securista aplica membrilor PSD eticheta “ciuma rosie”.

In 23 martie 1933, partidul nazist a fortat rasturnarea ordinii constitutionale si obtinerea de puteri discretionare cu ajutorul miscarilor de strada si largul concurs al SA (Sturmabteilung) si SS (Schutzstaffel). In februarie 2017, in Romania se incearca rasturnarea ordinii constitutionale prin miscari de strada cu largul concurs al SRI si DNA. La Berlin, la manifestiiile nazistilor germani, tinerii cuprinsi de isterie au scandat cu lacrimi in ochi, minute in sir, Sieg Heil, Sieg Heil, Sieg Heil ! La protestele din Piata Victoriei, tinerii frumosi si liberi scandeaza frenetic “DNA sa vina sa va ia! DNA sa vina sa va ia!

Propaganda nazista a lui Goebbels a laudat virtutile arianului, omul de tip nou, pur care va pune bazele unei noi ordini statale. In antiteza, omului inferior (Untermensch) ii erau asociate toate tarele si viciile conditiei umane, acesta fiind plasat pe cea mai de jos treapta a scarii spirituale si psihologice. Propaganda securista a zilelor noastre (Dan Tapalaga, Grigore Cartianu, Mircea Marian, Malin Bot si muuuulti altii) lauda virtutile tanarului frumos si liber, care participa “spontan” la protestele organizate in Piata Victoriei si apara tara de “penali”. In antiteza, votantul PSD este zugravit in cele mai subre culori: stirb (Gabriel Liiceanu), asistat social, cu o cultura precara (Augustin Lazar), in scaun cu rotile (Rares Bogdan), dependent de pomeni sociale, etc.

Nazistii au desfiintat toate organele de presa care criticau politica NSDAP. Protestatarii #rezist au solicitat companiilor sa-si retraga publicitatea de la televiziunile “neprietenoase” in scopul falimentarii acestora. Pentru zona online, un grup de Hitlerjugend a creat a o aplicatie pentru filtrarea si inlaturarea stirilor incomode.

Nazismul german a pus semnul egal intre Adolf Hitler si statul german si ca urmare, juramantul de credinta militar a fost modificat pentru a exprima loialitatea fata de Hitler nu fata de stat. Neo-nazismul romanesc a pus semnul egal intre Laura Codruta Kovesi si lupta anti-coruptie si ca urmare, in Piata Victoriei protestatarii isi exprima loialitatea si atasamentul fata de sefa DNA.

Nazismul german a folosit dosare pentru a se dispensa de cei pe care ii considera incomozi. Ministrul de Razboi, maresalul Werner von Blomberg a fost fortat sa demisioneze fiind santajat cu un dosar de prostitutie in care era implicata sotia sa. Comandantul armatei generalul colonel Werner von Fritsch a fost de asemenea fortat sa demisioneze fiind acuzat de relatii homosexuale. Neo-nazismul romanesc foloseste dosare confectionate pe banda rulanta in laboratoarele DNA si SRI pentru inlaturarea tuturor celor considerati incomozi. (Ludovic Orban, Lia Olguta Vasilescu, Dan Radu Rusanu,  Madalin Voicu sunt doar cateva dintre numele care ne vin la intamplare in mine, fara sa punem la socoteala anchetarea guvernului in ansamblu pentru emiterea OUG 13).

Nazismul a negat vehement liberalismul, drepturile si libertatile fundamentale ale cetateanului, propunand o societate moderna de tip iliberal, opusa societatii “burgheze” catalogata ca anacronica si depasita. Tinerii frumosi si liberi din Piata Victoriei propun la randul lor o societate moderna, neo-liberala, bazata pe zanganit de catuse si pe strivirea drepturilor si libertatilor fundamentale sub bocancul DNA, catalogandu-i pe toti cei care nu poarta in mana un smartphone ca anacronici si depasiti.

Toate aceste asemanari (si multe altele) ne fac sa ne punem intrebari cu privire la scopul real al protestelor. Cu atat mai mult cu cat acesti tineri se vor incolona duminica si vor porni cu telefoanele in mana, la lupta cea mare impotriva Curtii Constitutionale, institutia fundamentala pe care este cladit un stat de drept. Voi ce parere aveti este #rezistenta sau nazism?

 


Sursa: opinia.org

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *