Orban este FERM: „Nu acceptam refugiati. Vom PROTEJA poporul ungar”. Noi masuri ale Ungariei

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Premierul ungar Viktor Orban a declarat luni ca politica Uniunii Europene privind criza migrantilor a esuat si a subliniat ca Ungaria nu va accepta o repartizare a refugiatilor pe baza cotelor obligatorii, relateaza Reuters si MTI, citate de Agerpres.

loading...

‘Bruxellesul doreste sa transporte migranti ilegali pe teritoriul UE si apoi sa-i distribuie in mod obligatoriu’, a declarat Orban in parlament.


‘Acesta este planul Bruxellesului de gestionare a crizelor. Guvernul ungar nu accepta acest plan’, a mai spus premierul ungar, adaugand ca presiunea migratorie va creste in 2016 si ca Europa este ‘slaba si fara aparare’.

Guvernul ungar nu accepta planurile UE de distribuire a migrantilor si va „rezista” cu toata forta acestor planuri cu scopul de a proteja poporul ungar. El a adaugat ca 1,8 milioane de persoane au semnat o petitie in sprijinul luptei guvernului impotriva cotelor obligatorii. Bruxellesul trebuie sa respecte legile precum si vointa natiunilor, a mai spus Orban.


Totodata, premierul Viktor Orban a dispus consolidarea gardului la frontiera cu Serbia si Croatia si crearea capacitatilor pentru constructia unuia nou, noteaza MTI.

In 2016, Ungaria trebuie sa aiba o aparare diplomatica, juridica si politica impotriva Bruxellesului si o aparare militara la granitele sale sudice, a mai spus Orban.

El a multumit politiei, armatei si tarilor din Grupul de la Visegrad — Cehia, Polonia si Slovacia — pentru pozitia de sustinere a Ungariei in timp ce aceasta a fost tinta criticilor intregii Europe. Ca urmare, Ungaria este in prezent una dintre cele mai stabile tari din Europa, a mai spus el.

 

Sursa: aktual24.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *