Oficial SUA trage SEMNALUL de ALARMĂ: lovitură pentru Coreea de Nord

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Coreea de Nord este cu programul său nuclear “o ameninţare pentru noi toţi”, a afirmat sâmbătă secretarul american al Apărării, Jim Mattis, lansând un apel comunităţii internaţionale să coopereze în legătură cu această chestiune, transmite AFP.

“În consecinţă, este imperativ să facem totul din partea noastră pentru a susţine obiectivul comun de denuclearizare a Peninsulei Coreene”, a declarat Jim Mattis cu prilejul unui summit privind securitatea, organizat la Singapore.


Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri o rezoluţie care sancţionează 14 responsabili nord-coreeni, printre care presupusul şef al serviciilor de spionaj, şi patru entităţi, ca răspuns la continuarea programului de înarmare al Phenianului, transmite AFP.

Textul a fost adoptat în unanimitate, cu votul Chinei, aliat al Coreii de Nord.


Rezoluţia la iniţiativa Statelor Unite nu cuprinde, totuşi, anumite sancţiuni dorite de Washington, ca embargoul petrolier, interzicerea comerţului maritim sau restricţii asupra comerţului ori muncii nord-coreenilor în străinătate.

Sancţiunile constau în blocarea bunurilor şi interdicţia de a călători.

Printre persoanele sancţionate figurează Cho Il-U care s-ar afla în fruntea serviciilor de spionaj ale regimului comunist.

Celelalte 13 persoane sunt responsabili ai partidului comunist din Coreea de Nord şi conducători ai unor societăţi având misiunea de a garanta achiziţiile în programul de înarmare al Phenianului.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *