Nicușor Dan și-a finanțat ilegal campania pentru alegerile locale

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Nicușor Dan este o alternativă pentru mulți dintre bucureșteni la alegerile locale, însă nimeni nu știe că, de fapt, politicianul a încălcat regulile și și-a finanțat ilegal campania electorală.

loading...

Nicușor Dan și-a finanțat ilegal campania electorală. În urma unei anchete realizate de către AEP s-a stabilit că Nicușor Dan a finanțat ilegal campania electorală. Politicianul a primit de nenumărate ori bani în propriile sale conturi pentru a-i direcţiona ulterior către conturile legale de campanie, deși acest lucru semnifică nerespectarea regulilor de campanie.


De altfel, prin intermediul unei campanii de donaţii online, politicianul a oferit unei asociaţii „de casă”, Asociaţia G2, 5% comision pentru sumele donate. Practic, 5% din toţi banii donaţi de bucureşteni pentru campania lui Nicuşor Dan au ajuns în altă parte.

Potrivit AEP (Autorităţii Electorale Permanante), campania lui Nicușor Dan a fost sprijinită și de către sponsori străini care nu aveau domiciliul în România și fără drept de vot. O altă încălcare legală pe care candidatul USR a făcut-o a fost pe 4 iunie 2016, când, pe Facebook, s-au utilizat fonduri de campanie pentru a realiza propagandă electorală. De asemenea, Nicușor Dan a folosit bani de campanie pentru a se plăti pe el însuși.”[1]


SURSE

  1. http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/nicu-or-dan-i-a-finan-at-ilegal-campania-pentru-alegerile-locale-590340
  2. Foto: Internet
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *