Nicusor Dan a dat cu mucii in… studioul RFI

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Am inteles in sfarsit de ce presedintele USR este “alintat” de catre malitiosi cu porecla Mucusor Dan. In timpul interviului acordat ieri la Invitatul Diminetii, Nicusor Dan a dat, la propriu, cu mucii in studioul RFI Romania, hotarat se pare sa-si transforme porecla in renume national, mondial si, de ce nu galactic. Dincolo de grimasele grotesti care ii insotesc orice tentativa de comunicare, Nicusor Dan s-a straduit din rasputeri in timpul interviului de ieri, sa-si descalceasca excesul de mucus acumulat pe firele de par din nas . Sau cine stie, poate cauta niscaiva comori ascunse in narine. Ori pur si simplu incerca sa-si stimuleze intensificarea activitatii cerebrale, cunoscut fiind faptul ca matematicienii denumesc scarpinare a creierului acea actiune pe care oamenii de rand o cunosc sub denumirea vulgara de scobit in nas. ?

Cert este ca pe intreaga durata a interviului, marea speranta a politicii mioritice (Mucusor Dan, pentru cei care nu v-ati prins care-i aia) a avut ca principala preocupare, scobitul in nas. Fiecare expeditie de explorare a continutului narinelor a fost bineinteles urmata, asa cum ii sade bine neamului prost, de o inspectie mai mult sau mai putin sumara a rezultatelor, si de indepartarea discreta a mult doritei capturi. La partea de indepartare a bilutelor de muci, Nicusor Dan se dovedeste un adevarat expert. Cu gesturi fluide, de prestidigitator, strecoara biluta dintr-o mana in cealalta, pana cand aceasta dispare pur si simplu din fata privitorului inmarmurit. Alteori, o subtila frecare a indexului de degetul mare face ca pretiosul trofeu sa-i alunece discret in poala. Va lasam sa admirati gratia cu care campionul transparentei si al administratiei corecte (ati ghicit, Nicusor Dan, chiar el) jongleaza. Nu atat cu ideile si conceptele abstracte, cat cu mult mai teluricele bilute de muci:


Dragul nostru Mucusor Dan, oare tie chiar nu ti-a spus nimeni, niciodata ca e de “pork” (cum ar zice tinerii frumosi si liberi) sa te scobesti in nas? Cu atat mai mult cu cat stii ca esti filmat?!? Si ca o sa te vada toti naivii aia care ti-au incredintat votul lor pe 11 decembrie, crezand ca tu esti altceva, ca tu o sa reformezi clasa politica si institutiile si bla, bla, bla. Pai ce dracu poti tu sa reformezi, daca tu nu esti in stare sa-ti tii celulele in darlogi pe durata unei basini de interviu de juma’ de ora?

Iar voi, dragii nostri tineri frumosi si liberi, cum ati putut fi atat de orbi, incat sa nu vedeti ca asta de v-a fost marketat drept campion al democratiei nu e decat un maimutoi? Nu sesizati chiar nimic in jurul vostru, daca nu va trimite Guran alerta de pe aplicatia lui de cacat? Oare chiar va doriti sa fiti reprezentati de jalnicul aruncator de muci? Realizati macar ca, la fel de usor cum ati fost dusi de nas de acest pacalici sinistru, mai puteti fi dusi de nas inca o data? Si inca o data? Si inca o data?


In urma cu ceva timp, Gabriel Liiceanu ne zugravea in culori sumbre tablou Romaniei cu guri stirbe, acea Romanie a protestatarilor pauperi de la Cotroceni. Nicusor Dan ne prezinta, la fiecare aparitie publica, tabloul grotesc al Romaniei cu degetul in nas. Acea Romanie a asa-ziselor “elite”, ancorata in realitatea virtuala a smartphone-ului care ii ghideaza si ii defineste existenta. Pentru noi, oamenii normali, prinsi intre Romania gurilor stirbe si Romania degetului in nas, mai exista oare loc sub soare?

 

Sursa: opinia.org

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *