Nicu Ceausescu, vizionar: Nici in 20 de ani nu veti reusi sa zugraviti ce a construit tata, daramite sa construiți ceva nou!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Declaratia din 20 iulie 1992 a lui Nicu Ceausescu la proces nu este o simpla declaratie, ci aduce pe alocuri a testament pentru generatiile viitoare. Si-a ales o poezie. Pe care urma sa o spuna in instanta.

loading...

Poezia era a lui Nichita Stanescu – pe care il iubea nespus si ale carui poezii le stia pe de rost. N-a mai spus poezia…Desi viata parea sa nu mai aiba nici un sens pentru el, nu voia ca istoria sa puna in dreptul lui ilara notita: “Criminal, betiv si afemeiat”. Tocmai de aceea, a “ascuns”, subtil, printre cuvintele riguroase, cuvinte cu iz “testamentar”. “Domnule presedinte, onorata instanta… Parafrazandu-i pe antici, as spune ca trebuie facut totul pentru aflarea adevarului. Vreau sa cred ca acest lucru mai este valabil si astazi, desi multe demonstreaza contrariul – nu vreau sa intru in amanunte, caci sunt bine cunoscute. Dupa cum stiti, procesul aflat astazi pe rolul Curtii Supreme de Justitie este un proces esentialmente politic, prin care se doreste condamnarea mea, indiferent de incadrare, dar sa fiu condamnat. In cele ce urmeaza voi prezenta o serie de argumente in sustinerea acestei asertiuni, subliniind unele «intamplari» cel putin ciudate prezentate in acest caz. (…)


 

In perioada procesului, lui Nicu Ceaușescu i s-a atribuit și remarca potrivit careia noii conducatori ai Romaniei nu vor fi in stare sa se ridice la nivelul parintelui sau, mai ales din punct de vedere al infrastructurii. ”Nici in 20 de ani nu veți reuși sa zugraviți ceea ce a construit tata, daramite sa construiți ceva nou!”, ar fi spus ”Prințișorul”.

SURSA: http://stirileprotv.ro/stiri/revista-presei/nicu-ceausescu-vizionar-nici-in-20-de-ani-nu-veti-reusi-sa-zugraviti-ce-a-construit-tata.html


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Bălegar de vacă, la cutie, în supermarket. Cât costă… La români real shit se află chiar in salamuri, crenvusti, parizer etc., frumos ambalate la hipermarketuri

  Într-un magazin alimentar din Milano se găsește bălegar la cutie. Este folosit în grădinărit. 

Răzvan Orășanu: JAF, aur, uraniu, cupru, sare și cărbune! De ce ne vindem ţara?

Ancheta televizată s-a oprit doar la aur, pornind de la minele din Apuseni, exploatate de

Interviu cu analistul american Robert D. Kaplan: Rusia are mai multe interese strategice în România decât SUA, Rusia și Ungaria “ar putea colabora” pentru revenirea la Ungaria Mare | Putin vrea să fie agresiv în afară. Acum România este mult mai aproape de Putin, decât de Statele Unite.

  Interviu cu analistul american Robert D. Kaplan: Rusia are mai multe interese strategice în

“Cum rămâne cu romanul ăla din Burkina Faso care riscă să îşi piardă capul? Îi uraţi şi lui Ghinion?

Postarea de pe Facebook a preşedintelui Klaus Iohannis care a participat duminică seara la deschiderea

Închide