Ni se goleşta ţara, domnilor!

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Ni se goleşta ţara, domnilor!

Stau şi mă gândesc: de ce naiba ne-am chinuit noi prin străini, crescând copii la telefon?! La ce bunsacrificiile atâtor mame din România care-şi ţin, cu greu, copiii la şcoli de specializare?!
loading...

Irina are vreo 50 de ani, a fost profesoară-n Bacău; de ceva timp îngrijeşte o bătrână în Italia ca să-şi ţină cei doi băieţi la şcoli. Acum, de curând, au terminat amândoi studiile: unul e inginer mecanic, altulexpert bancar. După o perioadă de căutări, ţepe şi depresii, ambii au plecat în Anglia. Cel mare e zidar şi celălalt şofer!

Copiii noştri!
Crescuţi cu speranţa că vor trăi mai bine decât noi!
Au terminat şcoli, au trecut examene grele, au privit viaţa cu ochi strălucitori, cu încredere!


Mulţi, prea mulţi consideră că sunt iresponsabili, că nu ştiu pe ce lume trăiesc, că nu se implică politic şi social! Dar această lume, în care au venit fără voia lor, ce le oferă?! Sărăcie şi lipsuri! E suficient să ne gândim la alocaţia pentru copii, în valoare de 10 euro în România şi de peste 100 euro în mai toate ţările europene.

Copiii noştri cresc cu grija că li se termină acuarelele, că nu sunt bani pentru cărţi de citit, că dacă li se dezlipesc din nou pantofii, trebuie să aştepte o lună, nici gând să se poată apropia de cursuri de înot, devioară sau de dans, precum semenii lor din alte ţări vecine.


Ştiu că nu vor putea merge în excursiile care costă prea mult pentru buzunarul părinţilor, învaţă să reziste şi devin tineri. Gândesc că vor munci şi le va fi mai bine! Dar convingerea lor se spulberă repede!

Dau interviuri, lasă CV-uri, şi descoperă în scurt timp că nu-i vrea nimeni! Puţinele oferte de muncă cer: experienţă minim 3 ani, două limbi străine, atestate, doctorate, certificate de orice fel! Proaspeţii absolvenţi îmbătrânesc brusc!

Angajatorii, pe de altă parte, ştiu că cei ve doresc să se angajeze ar fi în stare să accepte orice: şi oferămuncă la negru, contracte pe termen de 3 luni – astfel, taxele plătite vor fi minime – iar uneori, uită să plătească!

Sunt copiii noştri! Se luptă cu o societate care le cere totul, dar nu le oferă nimic! Dimpotrivă, majoritatea tinerilor se simt storşi de vlagă, scârbiţi de viaţa care ar fi trebuit să le fie frumoasă. În curând, la prima ocazie, vor pleca din ţară unde văd cu ochii! Mulţi au deja rude sau prieteni prin Italia, Germania, Anglia!

România are 5 milioane de pensionari necăjiţi, aproape 5 milioane emigranţi şi restul…Din acest rest, ni se duc tinerii, domnilor!

Vor întemeia familii prin Scoţia, prin Belgia etc, vor cumpăra case acolo, vor face copii ce vor fi cu adevărat fericiţi şi nu se vor mai întoarce.

Pentru că nu vor ierta niciodată că ţara în care s-au născut și i-a alungat!

Articol scris de Liliana Angheluță/foto Nicola d’Alessio http://aquiahora.ro/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

6 thoughts on “Ni se goleşta ţara, domnilor!

 1. Cred ca am gasit o solutie! Punem mina de la mina si deschidem un “economat” in Gradina Botanica in care sa adunam produse de orice fel, chiar si rahat la pachet, care sa se distribuie gratis cu bon de repartitie de la Palatul Cotroceni. Uite-asa vom aduce jumatate din romani in “strada mare”…

 2. … Spuneti dvs ceva acolo … dar din fericire, trebuie sa spun ca Romania mea este alta … Da o tara din acre am plecat incercand sa aflu ca se poate si altfel dar ma intorc… nu vreau sa imi rup spatele prin tari straine, iar ca mine multi altii !!!

  ROMANIA NU SE SALVEAZA PE INTERNET !!! ROMANIA nu are cultura de strada, manifestatii si alte actiuni de masa civica !

  Timp de 25 de ani de la asa numita revolutie pana astazi, in Romania s-a cultivat un dezinteres total spre tot ce inseamna viitorul tarii, politica sau orice fel de interes comun, toate, sum falsa impresie de libertate care ei cica o acordau oamenilor din scaparea de sub mana comunismului … ei bine, am ajuns aici !

  Tin totusi sa precizez ca Romania are multi oameni devotati luptei, atat in tara cat si in diaspora, DAR DRAGII MEI, ROMANIA NU SE SALVEAZA PE INTERNET…. iar daca ar intelege mai multa lume acest fapt si s-ar implica mai mult, cred ca am putea avea o tara mai curata!

  Daca cineva crede ca intr-o manifestatie se schimba totul in conducerea Romaniei, va inselati (Mihaela Lazarini) credeti ca ceea ce este in Romania este democratie sau ceva mai rau decat comunismul ?! Iar aici ma refer practic nu teoretic.

  Cu drag si dor de tara, va salut pe toti!

 3. nu va mai certati aiurea.. in primul rand in 2012 nu au iesit suficienti oameni in strada ..am fost si eu acolo si am ramas dezamagit de numarul mic de manifestanti..important este ca Romania se trezeste ..din pacate lupta este putin cam inegala ..ei isi fac campanie pe banii nostrii,ne dezinformeaza si ne manipuleaza tot pe banii nostrii..si asa cum a zis Mihaela Lazarini mai sus ..toti sunt niste hoti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *