Neurologii au înregistrat activitatea cerebrală a unui om exact în momentul în care vorbea despre Dumnezeu. Ce au descoperit?

Spiritualitate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

În această săptămână, cercetătorii israelieni au realizat un experiment inedit, fără voia lor. Cu ajutorul unui scanner cerebral au putut observa ce parte a creierului unui pacient devine mai activă, când acesta se gândește la Dumnezeu. Bărbatul în cauză, un pacient diagnosticat cu o formă severă de epilepsie, se afla la spital din cauza unei crize.

loading...

Deși nu se declară o persoană religioasă, bărbatul în vârstă de 46 de ani, a cărui nume nu a fost dat publicității, vizibil afectat de starea de sănătate, a început să le vorbească medicilor despre Dumnezeu. Deci, ce a determinat ca o persoană „necredinciosă” să aibă dintr-o dată o experiență religioasă intensă? Să fie doar faptul că s-a aflat într-un moment de răscruce al vieții sale?

Neurologii israelieni aflați lângă bărbat nu au un răspuns, însă aparatele lor le-au arătat o creștere bizară a activității în banda joasă gamma, 30-40 Hz, în cortextul prefrontal stâng chiar în momentul în care pacientul se gândea la Dumnezeu.

arzy_schurr_102ss4

„În timp ce era culcat în pat, pacientul „a înghețat” brusc și a început să privească tavanul timp de câteva minute, afirmând că Dumnezeu îi este aproape .Apoi a început să recite rugăciuni în liniște, a căutat kippa lui și a pus-o pe cap, iar rugăciunile s-au intensificat. Noi nu știm ce s-a întâmplat aici, la ce am fost martori, ce a declanșat activitatea anormală în acea regiune a creierului, spre deosebire de altele”, au declarat medicii.

Doctorii israelieni sunt conștienți că au fost martorii unui eveniment de unu la un milion. Șansele ca un pacient să treacă printr-o asemenea stare în momentul în care este conectat la EEG-uri (aparatele de electroencefalogramă) sunt destul de mici, însă ei au avut șansa de a vedea și înregistra un fenomen misterios care ne face încă o dată să ne întrebăm: cât de multe știm cu adevărat?

 

 

sursa: sciencealert.comcunoastelumea.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *