Neurologii au înregistrat activitatea cerebrală a unui om exact în momentul în care vorbea despre Dumnezeu. Ce au descoperit?

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

În această săptămână, cercetătorii israelieni au realizat un experiment inedit, fără voia lor. Cu ajutorul unui scanner cerebral au putut observa ce parte a creierului unui pacient devine mai activă, când acesta se gândește la Dumnezeu. Bărbatul în cauză, un pacient diagnosticat cu o formă severă de epilepsie, se afla la spital din cauza unei crize.

loading...

Deși nu se declară o persoană religioasă, bărbatul în vârstă de 46 de ani, a cărui nume nu a fost dat publicității, vizibil afectat de starea de sănătate, a început să le vorbească medicilor despre Dumnezeu. Deci, ce a determinat ca o persoană „necredinciosă” să aibă dintr-o dată o experiență religioasă intensă? Să fie doar faptul că s-a aflat într-un moment de răscruce al vieții sale?

Neurologii israelieni aflați lângă bărbat nu au un răspuns, însă aparatele lor le-au arătat o creștere bizară a activității în banda joasă gamma, 30-40 Hz, în cortextul prefrontal stâng chiar în momentul în care pacientul se gândea la Dumnezeu.

arzy_schurr_102ss4

„În timp ce era culcat în pat, pacientul „a înghețat” brusc și a început să privească tavanul timp de câteva minute, afirmând că Dumnezeu îi este aproape .Apoi a început să recite rugăciuni în liniște, a căutat kippa lui și a pus-o pe cap, iar rugăciunile s-au intensificat. Noi nu știm ce s-a întâmplat aici, la ce am fost martori, ce a declanșat activitatea anormală în acea regiune a creierului, spre deosebire de altele”, au declarat medicii.

Doctorii israelieni sunt conștienți că au fost martorii unui eveniment de unu la un milion. Șansele ca un pacient să treacă printr-o asemenea stare în momentul în care este conectat la EEG-uri (aparatele de electroencefalogramă) sunt destul de mici, însă ei au avut șansa de a vedea și înregistra un fenomen misterios care ne face încă o dată să ne întrebăm: cât de multe știm cu adevărat?

 

 

sursa: sciencealert.comcunoastelumea.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Hrana vie: cum combinam alimentele

Hrana vie: cum combinam alimenteleFrunzele verzi, fructele dulci si cele predominante in grasimi. Dar sa

Cum au rămas fără slujbe 26.000 de oameni la Roman Braşov, deşi uzina are comenzi de miliarde de lei

Roman SA, cunoscută ca fabrica de autocamioane a Braşovului şi cea mai mare uzină de

UNELTIRE IMPOTRIVA ROMANIEI – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania… Sute de mii de firme falimentate si inchise… Sute de mii de familii distruse… Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare… S-a mers pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade… S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca”

  Serviciul Roman de Informarii si sefa DNA Laura Kovesi au distrus mediul afaceri din

Canadienii de la Euro Sun au obținut un nou permis de prospectare pentru perimetrul aurifer Stănija, din Hunedoara

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat o nouă licență companiei canadiane Euro Sun

Închide