luni, februarie 18, 2019

„Neamtul” ne pregateste de razboi

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Neamtul  ne pregateste de razboi - Politic Scam_20160503004518

loading...

Daca presedintele lucrului niciodata facut reuseste sa faca ceva, acel ceva este MANIPULARE in favoarea unor forte straine. De altfel, presedintele a si recunoscut la Iasi, cu prilejul ceremoniilor inchinate Micii Uniri, ca este sluga americanilor, o declaratie care nu i-a atras, din pacate, nici suspendarea din partea Parlamentului, nici vreo demisie din proprie initiativa ci, dimpotriva, l-a lasat pentru inca o perioada nedeterminata de timp locatar la Cotroceni. O postura din care continua sa…manipuleze populatia asa cum i-o dicteaza sefii sai americani. Mai precis, Johannis ne pregateste de razboi, psihic si emotional.

Gestul si declaratia lui Johannis

Presedintele lucrului niciodata facut a reusit sa faca si el ceva – sa viziteze in Afganistan de Sarbatori (nu ale lui, sa ne intelegem, pentru ca Johannis a sarbatorit Pastele in religia lui acum vreo luna) soldatii romani care se pun in pericol zilnic si mor la „datorie” pe un camp de lupta care nu le apartine. E drept, mor pe campul de lupta si pentru o solda mai mare, soldatii triplandu-si practic veniturile pe care le-ar fi obtinut in tara; pentru un soldat roman, aceste misiuni inseamna, dincolo de cuvintele goale pe care le rostesc comandantii lor la cate o ceremonie (jertfa pentru tara, sentimentul implinit al datoriei, suntem acolo unde patria ne cheama, bla-bla) si o indemnizatie lunara consistenta. La fel se intampla si cu politistii sau cu jandarmii care isi fac datoria departe de casa – nimeni nu pleaca de placere acolo, pleaca pentru bani; din acest punct de vedere, „eroii” nostri sunt un fel de mercenari institutionalizati, insa, la cum se anunta vremurile si la cum ne da de inteles Johannis, vor avea prilej sa lupte mai aproape de tara cat de curand.

Johannis, sfatuit de consilierii americani si aplicand copy-paste modelului SUA, a facut o vizita soldatilor romani din Afganistan. Nu oricum ci insotit de sotie pe care mass-media aservite incep sa o institutionalizeze si sa o numeasca prima-doamna (o alta gaselnita copiata de la americani). Aici s-a gasit sa transmita un mesaj cel putin ciudat, care se incadreaza perfect in regulile decalogului manipularii:

„Miza noastra la Varsovia este sa consolidam prezenta NATO in Romania, in special pe coasta de vest a Marii Negre, in spiritul in care a fost creat NATO acum mai bine de 60 de ani. Situatia din proximitatea Romaniei ne cere sa solicitam sprijin din partea aliatilor nostri. Dar cerem acest sprijin tocmai pentru a putea sa continuam sa ajutam la randul nostru si sa fim utili pe plan international.”

Care ar fi situatia din proximitatea Romaniei, domnule Johannis, ca nu intelegem? Ne ameninta cineva? Ne ataca moldovenii? Ne ataca ucrainienii? Ne ataca transnistrenii? De ce solicitam sprijinul aliantei? 

Johannis, in postura lui de sluga a americanilor, le face jocurile acestora: nu, dragi cititori, nu ne ataca nici dracu’! Moldovenii nu stiu cum sa isi mai asigure traiul zilnic, iar ucrainienii isi vad de conflictul lor cu rusii, conflict generat de gestul lui Putin de a alipi Crimeea la Rusia (Crimeea fiind, asa cum am mai scris pe Politic Scam, un cadou facut de catre Nikita Hrusciov in 1954 ucrainienilor). E ca si cum maine am alipi Moldova la Romania iar apoi ne-am razboi cu fortele anti-romanesti care se opun acestei masuri.

Johannis incearca sa ne spuna, pe limba lui de lemn, ca rusii constituie o amenintare in zona Marii Negre. O manipulare ce este rostogolita aproape zilnic in mass-media. Stiri senzationale cu ce arme detin rusii, cu ce rachete au, cu ce mijloace ar putea strapunge scutul anti-racheta ne sunt prezentate zilnic. Suntem pregatiti, fara sa ne dam seama, pentru a identifica un inamic (Rusia) care nu are treaba cu Romania decat atunci cand vin turistii lor sa viziteze litoralul Marii Negre sau statiunile de pe Valea Prahovei. Suntem pregatiti psihologic pentru a accepta un razboi care s-ar putea declansa urmare a escaladarii cursei inarmarilor in Europa de Est.

Acelasi Johannis uita insa sa precizeze ca pana a amplasa americanii scutul anti-racheta de la Deveselu, rusii nu aveau nicio treaba cu Romania. Mai mult, dupa ce uita sa mentioneze acest aspect, continuta jocul de-a oul si gaina si precizeaza ca o sa ceara sprijin aliantei pentru a-si intari americanii si mai mult prezenta in zona. Bineinteles ca asta va duce la un alt raspuns din partea rusilor si la o escaladare a conflictului, dar acest aspect nu-l mai intereseaza pe „neamt”. Neamtul isi vede de treaba si, asa cum odata, prin 1941, nemtii atacau Moscova, probabil ca neamtul nostru se gandeste serios sa o ia si el pe urmele armatelor hitleriste si sa declare razboi „inamicului” de la rasarit.

Decalogul Manipularii NATO

Acum doua luni de zile publicam un articol, intitulat Decalogul manipularii NATO, in care demonstram cum alianta nord-atlantica foloseste aceleasi zece reguli ale manipularii identificate si dezvaluite in Decalogul manipularii de catre marele politolog american Noam Chomsky. Pe scurt, cele zece reguli dupa care atat alianta nord-atlantica dar si politicienii americani se ghideaza pentru a manipula popoarele „aliate” (a se citi popoarele unde au pus piciorul in prag):

1.Distrage atentia

Razboiul rece este menit a distrage atentia romanilor de la motivul adevarat al prezentei americanilor in zona – influenta geopolitica si economica. Ni se spune: va punem scutul anti-racheta pentru a fi protejati de orice atac al rusilor. De ce ne-ar fi atacat rusii pe noi si ce ar fi avut de impartit cu noi, doar americanii o stiu…

2. Creeaza o amenintare falsa pentru a oferi solutia

Rusia a fost dintotdeauna o amenintare falsa, la fel ca si Ungaria, la fel ca si orice alt inamic care ne-ar ataca peste noapte. Ni se creeaza o problema falsa pentru ca sa ni se ofere o solutie: Rusia va ataca Romania daca noi nu amplasam scutul anti-racheta. Liderii nostri, manipulati, au spus yes, Sir, iar acum la Deveselu troneaza ditamai scutul anti-racheta! Care, fie vorba intre noi, numai protectie nu ofera ci face din tara noastra o tinta.

3. Pregateste din timp situatiile dificile pentru popor

Desigur ca vor veni situatii dificile iar Rusia nu inghite asa usor un scut anti-racheta la granita sa de Vest. De aceea, probabil ca vor fi si din partea lor masuri iar noi, ca si frontiera Estica a NATO si a UE, vom avea de trecut prin situatii dificile. Poate nu se va pune problema unui razboi, unui conflict armat, dar, asa cum istoria ne invata, o criza a rachetelor nucleare, asa cum a fost criza rachetelor din Cuba pe vremea lui J.F. Kennedy, se poate repeta oricand, iar sentimentul ca poti fi atacat in orice moment este poate mai apasator decat razboiul insusi.

4. Obtine de la popor acordul pentru situatiile dificile din viitor

Si inca cum! Americanii se asigura, prin tot ceea ce fac, ca liderii Romaniei nu le vor pune probleme in a accepta orice solicitare militara, economica sau de alta natura. Acordul liderilor, intr-o tara in care poporul nu a existat aproape deloc in ceea ce priveste deciziile semnificative, este arhi-suficient. Ca un exemplu despre faptul ca vointa poporului nu conteaza pentru liderii lui, in Octombrie 1998, in timp ce la Cotroceni domnea Emil Constantinescu („Tapul”, cum a ramas el in istorie), Parlamentul a votat aprobarea survolului spatiului aerian romanesc de catre avioanele de lupta ale NATO  in timpul misiunilor de bombardare a Iugoslaviei, desi poporul roman s-a opus acestei decizii – ne aveam cu sarbii ca fratii, nu doream ca americanii sa le arunce bombe peste orase. Nu a contat, cum nu conteaza nici acum. Liderii iau decizii, liderii trebuie avuti in mana.

5. Foloseste in discursul public un limbaj specific adresarii copiilor

Aceasta metoda ne arunca inapoi in copilarie, atunci cand la gradinita doamna educatoare ne spunea sa stam cuminti pe scaunasele acelea de plastic. Acum, seful NATO vine si ne spune cum si cat sa ne inarmam, de unde sa cumparam armele, cati militari sa mai angajam, ce buget sa se aloce apararii in fiecare an si fel de fel de indicatii, care mai de care mai pretioase. Cuminti, stam pe scaunelele de plus de la Palatul Victoria sau de la Cotroceni, dam din cap aprobator la „tovarasa educatoare” si luam notite, ascultatori.

6. Fa apel la exemple emotionale

NATO si liderii americani au folosit mereu aceasta tactica. Atunci cand George Bush a venit in Romania in 2002 a inceput discursul cu „As we started speaking, a rainbow appeared. God is smiling on us today. I’m proud to stand in this great square and to bring the good wishes of the American people” si a incheiat cu acel faimos „We love the fact that you love freedom. May God bless you and your families. May God bless Romania. And may God bless America”. Acum ni se vorbeste de la nivelul ambasadei dar si al altor institutii despre „democratic values”, „Romania can become a regional power”, „You are above other countries like Germany, Poland or Czech Republic”, etc., etc., etc.

7. Pastreaza populatia intr-o stare de ignoranta

Poporul trebuie sa stie ca Rusia ii este dusman si ca USA ii sunt prieteni. Atat. Restul calculelor geo-politice nu ne sunt necesare. Crede si nu cerceta, cum ar fi spus acum cateva sute de ani Inchizitia.

8. Lipseste poporul de mijloace coerente si corecte de informare

Asa cum am mai scris, la ce ne foloseste noua sa stim cine castiga alegerile primare din Statele Unite? La nimic, doar ca fiecare emisiune, grupaj de stiri sau talk-show pe tema aceasta face sa creasca soft-powerul american. Trebuie sa ne iubim si sa ne intelegem stapanul, asa el va lua deciziile mai usor.

9. Indu un spirit de turma

Ati vazut cum functioneaza Alianta? La ordin: hai cu noi la razboi! Nu conteaza ca a fost atacat sau nu unul din state, deja Romania participa cu trupe peste tot in lume, acolo unde sunt implicati americanii in vreun conflict armat.

10. Indu poporului ideea ca nu este manipulat

Aceasta strategie se realizeaza prin folosirea unor mijloace de informare nationale. Poate ca atunci cand iese ambasadorul SUA cu vreo declaratie, sau seful NATO, poate sa nasca o oarecare opozitie in randul opiniei publice. Dar atunci cand mesajele dorite sunt transmise prin posturile romanesti de televiziune, de radio, de catre liderii tarii, asa cum face acum Johannis, din postura de sluga a americanilor, sau de catre moderatorii preferati de catre telespectatori, deja nu mai crezi ca esti manipulat, iei decizia care se ia „de sus” si te supui.

La final, o urare calda de Razboi Rece

Uram „neamtului” Johannis ca pentru aceasta tradare de neam si tara pe care o savarseste incontinuu la ordinul stapanilor lui americani, sa ajunga sa fie intr-adevar suspendat in 2017, asa cum ii prooroceste de ceva vreme prietenul lui, Rares Bogdan si sa fie inlocuit de un presedinte care sa nu fie nici sluga americanilor, nici a rusilor, nici a nemtilor si a niciunei natii.

Presedintele tuturor romanilor ar trebui sa aiba un singur stapan si sa fie sluga unui singur popor – poporul roman!

 

 


Sursa: politicscam.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Citește mai multe:
Dragnea, atac la Procurorul General: Nu are voie să se ia de USR

Corupție la USR - Partidul lui George Soros! Liviu Dragnea a lansat un atac la Procurorul General al României, Augustin...

Amenințarea fantomei spionului rus

Amenințarea fantomei spionului rus La 25 de ani după căderea Cortinei de Fier, amintirea URSS este menținută de propaganda NATO încă...

PREGĂTIŢI-VĂ! | Vine CEA MAI MARE CRIZĂ din istorie!

Miliardarul chinez Wang Jianlin, al cărui vast imperiu imobiliar şi de entertainment i-au adus anul trecut, potrivit relatărilor, venituri de...

O celebră actriță franceză, discurs anti vaccinare obligatorie: Peste 20 sau 50 de ani, această CRIMĂ împotriva imunității va fi considerată o CRIMĂ împotriva umanității! Imunizarea e o minciună științifică bazată pe frică. Eu am ales să nu îmi fie frică

Obligativitatea vaccinării a atins și Franța, țară în care, din ianuarie 2018 vor fi obligatorii opt noi vaccinuri pentru copii....

Închide