sâmbătă, februarie 16, 2019

Multinaționalele din alimentație, acuzate de înșelăciune în Ungaria

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Multinaționalele din alimentație, acuzate de înșelăciune în Ungaria
Ministrul ungar al Agriculturii, Fazekas Sándor, a ajuns la concluzia că multinaționalele înșală cetățenii maghiari. El se referă la un raport al Autorității pentru siguranța alimentelor care relevă că peste două treimi din produsele comercializate de marile lanțuri de retaileri sunt inferioare calitativ raportat la versiunile vândute pe alte piețe din Europa.

loading...
Oficiul Național pentru Siguranța Alimentelor din Ungaria (NEBIH) a analizat circa 100 de produse alimentare vândute pe piața locală, în 70% din cazuri fiind constatate deficiențe calitative, a declarat Sandor într-o conferință de presă, citat de Budapest Business Journal.

Analizele “confirmă suspiciunile că multinaționalele aduc produse de calitate inferioară în Ungaria”, potrivit ministrului.
Ministerul Agriculturii a publicat o broșură cu principalele diferențe dintre alimentele vândute în Ungaria și versiunile acelorași produse comercializate în alte țări. În cazul produselor din Ungaria, acestea conțin, de regulă, mai mulți amelioranți de arome, mai puțini nutrienți și ingrediente mai ieftine.

Nu doar Ungaria face aceste acuzații. În urmă cu câteva săptămâni, Cehia și Slovacia au acuzat multinaționalele că aduc produse în care numai ambalajul este la fel în Est și în Vest, nu și calitatea. În România, ca de obicei, s-a format o comisie care analizează dacă există diferențe între produse.
Sursa: activenews.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Citește mai multe:
Al Patrulea Reich – genocidul popoarelor europene

Al Patrulea Reich  Aşa cum se ştie, Europa s-a confruntat în ultimii ani de zile şi mai suferă încă de...

FABRICA TITAN – ÎNCHISĂ DE STRĂINI! HALELE – transformate în FRIGIDERE pentru PÂINEA CONGELATĂ ADUSĂ DIN SUEDIA

Fabrica Titan este cea mai cunoscută unitate de morărit și panificație din zona Bucureștiului. În ultimii ani, fabrica a reușit...

Serbia nu uită bombardamentele NATO din 1999. Președintele sârb a anunțat că Serbia nu dorește să adere la NATO

Serbia nu dorește să adere la NATO și vrea să își mențină neutralitatea militară, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic...

JAF DE 35 DE MILIOANE DE EURO. La Sistemul național de irigații s-a furat dublu, cu pază privată

  Paradox sau jaf cu bună știință. Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a angajat paznici profesioniști, cu milioane de euro,...

Închide