Motivul scandalos pentru care un medic de garda a refuzat sa consulte un copil. Dialogul cu parintii: “Nu vreau sa-l mai vad”

Sanatate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Un episod rusinos a fost inregistrat la Spitalul de pediatrie din Tecuci. Doctorita de garda a fost filmata in timp ce refuza sa consulte un copil de 9 ani. Le-a spus parintilor ca este suparata pe ei, pentru ca o evitasera in trecut.

Dupa ce imaginile au fost postate pe internet, iar conducerea spitalului s-a sesizat, doctorita respectiva a depus astazi cererea de retragere din activitate.

Medic: “Ce doriti?”
Parinte: “Buna ziua, doamna doctor!”
Medic: “Nu ‘buna ziua’, ce doriti?”
Parinte: “Sa-mi consultati copilul. De ce refuzati?”
Medic: “Nu vi-l consult. Pentru obraznicia doamnei, nu vi-l consult.”
Parinte: “Care obraznicie?”
Medic: “Obraznicie.”
Parinte: “Care?”
Medic: “Care-a facut-o.”
Parinte: “Am intrebat de ce nu-mi consulta copilul.”
Medic: “Pentru ca sunteti orgoliosi, ca va cunosc foarte bine. Am vazut de la nastere copilul asta.”
Parinte: “Si ce s-a intamplat?”
Medic: “Si nu vreau sa-l mai vad.”
Parinte: “De ce?”
Medic: “Uite de-asta.”

doctorita

Acest schimb de replici s-a petrecut in ziua de Paste, pe holurile Sectiei de Pediatrie a Spitalului din Tecuci. Parintii au ajuns la urgenta cu fiul lor de aproape noua ani, care avea dureri de cap, febra si stare de greata, dar familia s-a izbit de un refuz categoric al medicului, pe motiv ca in trecut mama baiatului l-ar fi retras de la consultatii dupa un diagnostic discutabil.

Parinte: “Un motiv?”
Medic: “Asta-i motivul, ca nu vreau sa vi-l mai vad.”
Parinte: “De ce, pentru ca ne-am dus la alt doctor?”
Medic: “Si ca v-ati dus la alt doctor, si ca nu ma cunoasteti pe strada, si multe alte chestii.”
Parinte: “Cand m-am intalnit cu dumneavoastra pe strada si nu v-am salutat? Am cei sapte ani de-acasa. Atat eu, cat si sotia.”
Medic: “Nu aveti. Mai ales doamna. Umblati tot timpul in policlinica, va dadeam retete gratuit.”
Parinte: “Pai, doamna, ati acceptat si dumneavoastra cadourile noastre.”
Medic: “Ce cadouri mi-ati facut mie? Nu va e rusine sa vorbiti?”

Elena Negoita, mama copilului (35 de ani): “Pentru ca eu nu m-am mai dus la dumneaei de atunci a prins ura pe mine si n-a vrut sa mai imi consulte copilul. Este a doua oara cand sunt refuzata de dumneaei. Am mers pur si simplu la spital, la urgenta. Copilului ii era rau, trebuia sa fac ceva, nu?”

parinte

Daniel Negoita, tatal copilului (38 de ani): “Era de garda. Era de garda si trebuia sa isi faca meseria de doctor. Pentru asta o platim.”
Reporter: “Ce ati facut in continuare?”
Daniel Negoita: “I-a administrat sotia ce a crezut ea de cuviinta, ca sa ii treaca starea de voma.”

Revoltati, parintii au facut o sesizare si au postat filmarea pe site-ul primariei, institutie care administreaza spitalul. Conducerea unitatii medicale s-a autosesizat.

Dr. Mihaela Ginghina, manager Spitalul Municipal “Anton Cincu”, Tecuci: “Vom demara o ancheta interna si, in urma rezultatelor anchetei interne, o vom inainta la Colegiul Medicilor si, in functie de rezultat, vom lua masuri.”

Contactata de directoarea spitalului, doctorita a refuzat sa comenteze situatia si a luat o decizie radicala. A facut cerere de retragere din activitate si-a plecat. Medicul pediatru incriminat are 65 de ani si o experienta de peste 40 de ani, conform conducerii spitalului.

Spitalul Municipal

Chiar daca imaginile arata foarte clar ca doctorita de garda refuza sa il consulte pe copil, directoarea spitalului sustine ca discutia ar fi fost scoasa din context. De altfel, dupa discutiile aprinse dintre parintii copilului si medicul care nu a vrut sa il consulte pe fiul lor, agentii le-au cerut sa paraseasca spitalul. Managerul Spitalului Municipal “Anton Cincu” din Tecuci a fost numit interimar in urma cu doua saptamani, dupa ce fostul director a fost implicat intr-un caz de coruptie si impotriva lui a fost instituitra masura controlului judiciar.

 

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *