Moldovenii nu vor în NATO şi pledează pentru neutralitate

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, 52 de procente din respondenţi susţin că cea mai bună soluţie pentru asigurarea securităţii ţării este păstrarea statutului de neutralitate.

loading...

CHIŞINĂU, 8 dec – Sputnik. Moldovenii nu susţin ideea aderării ţării la NATO şi pledează plenar pentru păstrarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova.


Potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, prezentat marţi la Chişinău de Institutul de Politici Publice, 52 de procente din respondenţi susţin că cea mai bună soluţie pentru asigurarea securităţii ţării este păstrarea statutului de neutralitate, iar 19%  –  susţin că securitatea poate fi asigurată prin aderarea la NATO.

Alte 11 procente, cred că aderarea Moldovei la Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), de asemenea, va contribui la asigurarea securităţii Republicii Moldova.


Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord nu este populară în Republica Moldova. Întrebaţi cum ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Moldovei la NATO, 47% au răspuns că ar vota contra, 19% — pentru, iar 9% — au declarat că nu vor participa. În acelaşi timp, 18% din respondenţi afirmă că nu sunt decişi, iar 7% — nu ştiu.

Studiul a fost realizat de Centrul de Analiză şi Investigaţii Sociologice, Politologice şi Psihologice „Civis” în perioada 8 noiembrie – 1 decembrie, pe un eşantion de 1160 de persoane din 164 de localităţi ale ţării, cu excepţia regiunii din stânga Nistrului. Marja de eroare este de plus, minus 3 procente.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Cum se sărbătorește centenarul Marii Uniri în Ardeal? Prin tendințe secesioniste: La Alba Iulia se defileză zilnic cu gărzile austriece ale imperiului habsburgo-austro-ungar! Sibiul sărbătorește prin promovarea în prima ligă de fotbal cu echipa F.C. Hermannstadt, numele săsesc al orașului de pe vremea când românilor le era interzis înnoptatul în cetate!

La Alba Iulia sunt celebrați austriecii care i-au ucis pe martirii românii Horea și Cloșca

Uitați de HITLER și STALIN. Cel mai mare GENOCID din istoria Europei are loc ACUM. Totul este CONTROLAT și programat ca la carte

Imigrarea în masă e un fenomen ale cărui cauze sunt abil create de Sistem şi

Răspunsul lui Putin la expulzările diplomaţilor ruşi din SUA

Președintele rus a respins propunerea Ministerului de Externe de a expulza 35 de diplomați americani

JAF DE 35 DE MILIOANE DE EURO. La Sistemul național de irigații s-a furat dublu, cu pază privată

  Paradox sau jaf cu bună știință. Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a angajat paznici

Închide