MINERIADA DNA – Parchetul anticoruptie ii cerceteaza penal pe judecatorii din CSM care au exclus-o pe Camelia Bogdan din magistratura, dupa ce aceasta a dat miercuri pana la 12 noaptea, denunturi in fata procurorului Remus Budai. Pregateste DNA punerea in miscare a actiunii penale impotriva judecatorilor din CSM si suspendarea lor din functie?

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 
loading...

Membrii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii fac obiectul unui dosar de fals si abuz in serviciu la Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce judecatoarea Camelia Bogdan – exclusa din magistratura dupa ce a luat bani de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii, in perioada in care judeca dosarul „Telepatia” si in care institutia se contituise parte civila – a formulat o plangere penala impotriva acestora. Surse judiciare ne-au precizat ca fosta judecatoare Camelia Bogdan si-a petrecut noaptea de miercuri spre joi, 1 spre 2 martie 2017, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a formula denunturile impotriva judecatorilor CSM pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si fals. Dosarul in care sunt vizati judecatorii din CSM este instrumentat de procurorul DNA Remus Budai (foto)in rem”, in actiune fiind vizati si inspectorii judiciari care au solutionat dosarele care o priveau pe fosta judecatoare CAB.

Se poate presupune ca actiunea Cameliei Bogdan de la DNA ar putea sa se finalizeze cu inceperea urmaririi penale fata de judecatorii din CSM, dat fiind ca, in cazul in care Hotararea CSM privind excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan va ramane definitiva la Inalta Curte dupa ce Bogdan a contestat Hotararea CSM de excludere din magistratura –dosarul “Telepatia” instrumentat de DNA ar putea fi rejudecat, in urma revizuirii. Lucru care nu ar fi deloc pe placul DNA!

Camelia Bogdan a facut plangere penala la DNA impotriva membrilor Sectiei pentru judecatori din CSM si a inspectorilor judiciari la o zi dupa ce in Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-au pus in discutie cele trei cereri de aparare a reputatiei si la circa o luna de la momentul la care CSM a decis excluderea sa din magistratura.

De altfel, anuntul privind plangerea la DNA impotriva membrilor CSM si a inspectorilor judiciari care au cercetat-o disciplinar a fost facut de Camelia Bogdan in ziua in care s-a prezentat la sediul CSM, pe 28 februarie 2017,. Atunci, Bogdan a declarat, inainte de sedinta Plenului, ca a facut deja plangere la DNA. Plangerea a fost insa facuta o zi mai tarziu:

Ma gandesc ca Sectia de judecatori sa se abtina, deoarece in procesul meu a fost admis, pentru prima data s-a constatat intr-un act oficial al CSM ca Dan Voiculescu are acelasi interes cu Inspectia Judiciara. Aceasta a constatat CSM-ul, admitand cererea de interventie a FACIAS, FACIAS care este o fundatie al carei beneficiar real este Dan Voiculescu. Practic, s-a decis ca in cercetarea mea disciplinara, FACIAS, adica Dan Voiculescu, a avut acelasi interes ca si Inspectia Judiciara. Este motivul pentru care eu am facut o plangere la Directia Nationala Anticoruptie“.

Amintim ca judecatoarea Camelia Bogdan a fost exclusa din magistratura in data de 8 februarie 2017 dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a decis ca acesta a incalcat art. 99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care stabileste ca reprezinta abatere disciplinara “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”.


Sursa: luju.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *