Milioane de români nu ştiu că au bani DE LUAT! Vedeţi AICI dacă aveţi bani de care nu ştiaţi | Mii de oameni şi-au încasat deja banii

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

bani cash

loading...

Circa 40 de persoane s-au aliniat astăzi în jurul orei 11:00 la coadă  la Depozitarul Central în Piaţa Universităţii ca să verifice, pe baza de buletin, dacă au acţiuni obţinute de la programul de privatizare în masă din anii 1991 şi 1994, la ce companii şi ce valoare au acestea, conform zf.ro

“Am venit să văd dăcă pot să mă îmbogăţesc”, spune un pensionar. “Sper să am acţiuni de care nu ştiam. După atâţia ani, am uitat”.


După căderea comunismului, România a trecut prin două valuri succesive de privatizare în masă în care 30% din companiile româneşti au fost date populaţiei. Oamenii nu au urmărit în timp evoluţia acestor acţiuni, aşa că Depozitarul Central le va da ocazia astăzi şi mâine să verifice, gratuit şi doar pe bază de buletin, dacă deţin acţiuni.

Depozitarul Central va informa gratuit vineri şi sâmbătă per­soa­nele care doresc să afle dacă mai au acţiuni obţinute de la programul de privatizare în masă din anii 1991 şi 1994, la ce companii şi ce va­loare au acestea. Astfel, per­soanele interesate, cele care împliniseră 18 ani la data privatizării, pot decide dacă păstrează acţiunile sau le vând, a spus la ZF Live Daniela Şerban, director relaţii cu investitorii din cadrul Bursei de Valori Bucureşti


„Sunt opt milioane de români care au încă acţiuni, cei mai mulţi la SIF-uri. Faţă de cuponul iniţial au fost primite şi acţiuni re­ziduale. Mulţi nu ştiu dacă mai au acţiuni şi unde. Plus că dacă aduci contul IBAN poţi primi direct dividendele restante“, a spus Şerban. Pentru cei care nu sunt încă pregătiţi să in­ves­tească propriile fonduri, BVB va lansa con­turi demo de tranzacţionare, pentru a-i fa­mi­liariza pe doritori cu lumea bancară.

BVB organizează pe 27 şi 28 mai a doua ediţie a „Banii Tăi Expo“, eveniment la care par­ticipă fonduri de pensii, fonduri mutuale, bro­keri, bănci şi emitenţi. Expoziţia va avea loc în Piaţa Universităţii.

„Vom anunţa şi un concurs de tran­zac­ţionare în timp real şi o aplicaţie de mobil care testează cunoştinţele financiare. Ajută mult să discuţi direct cu brokerii şi administratorii de cont pentru a vedea ce ţi se potriveşte.“

Prin acest demers, bursa speră să revină măcar la nivelul de dinainte de criză, când erau înregistrate 120.000 de conturi, în condiţiile în care o parte din investitorii din 2008-2009 ezită să revină la tranzacţionare după ce au pierdut bani.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Înțelegerea recentă cu FMI-ul și guvernul Ciolanis Șoroșit : – din 25 ianuarie alimentele s-ar putea scumpi cu 30%. O lege votată și promulgată într-un timp record dă peste cap piața produselor românești: Pe mulți îi poate duce la faliment. Da, alimentele s-au scumpit din ianuarie pana in prezent !!

Liderii din sectorul agro-alimentar avertizează că prețurile alimentelor care ar trebui să ajungă pe mesele

Acciza din 2015, calculată la un curs de 4,73 lei pentru un euro

Acciza din 2015, calculată la un curs de 4,73 lei pentru un euroMinisterul Finanţelor a

Trump, atac violent la adresa Germaniei, pe care o prezintă drept „prizoniera” Rusiei. Ce a răspuns Berlinul

Preşedintele american Donald Trump a lansat miercuri un violent atac la adresa Germaniei, pe care

Pedofilii și agresorii sexuali vizează în special locurile de muncă din organizațiile de caritate

Cunoscute organizații de caritate din Marea Britanie, implicate în scandaluri de abuzuri sexuale * ONU și

Închide