Mesaj din China: “Într-un stat responsabil, trimisul SUA ar fi expulzat!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ambasada SUA la București se comportă abuziv, parțial, lipsit de respect pentru statutul de oaspete, un nou afront adus României şi românilor”

loading...

“Am mai spus și cu alte ocazii, Ambasada SUA la București se comportă abuziv, parțial, lipsit de respect pentru statutul de oaspete în România, nicidecum de stăpân”, a scris pe blogul personal Daniel Tomozei Dimian.


Tomozei este istoric, ziarist și scriitor, unul dintre cei mai apreciați sinologi români. Este rezident la Beijing, unde activează ca angajat al secţiei de limbă română a Radio China Internaţional, una dintre cele mai mari instituţii media din lume — secția în limba română datând de peste 50 de ani. Blogul lui Tomozei reflectă opinii personale, la fel ca articolele scrise în “Jurnalul Național” și alte publicații — și nicidecum opinia postului chinez.

“Noua reacție a Ambasadei SUA la Bucureşti cu privire la propunerile Ministerului Justiţiei de revizuire a sistemului judiciar se constituie într-un nou afront adus României şi românilor, o nouă încălcare a Convenției Relațiilor Diplomatice de la Viena”, scrie Tomozei.


Apreciatul autor consideră că această nouă “imixtiune în afacerile interne ale României”, obligă Guvernul premierului Tudose să reacţioneze pentru “a forţa intrarea în matca firească a relaţiilor diplomatice”.

“Se cunosc motivele care determină Ambasada SUA să intervină brutal în ordinea social-politică din România (…) totuși… dincolo de slăbiciuni și lipsa nepermisă a orgoliului și mândriei, ce îi determină pe guvernanții României de azi să accepte ca poporul român să fie umilit?”, întreabă Dan Tomozei.

Tomozei mai face o acuzație extrem de dură la adresa Ambasadei SUA condusă de Hans Klemm, anume că “intervine constat”, pentru a proteja persoane-instrument în a menţine România captivă în permanentul haos al divizării și tensiunii sociale”.

“În aceste condiții, REPET! Într-un stat responsabil, trimisul SUA la București ar fi expulzat de urgență, iar decidenții de la Washington avizați să manifeste reținere în a da lecții de politică internă României!”, scrie Dan Tomozei în fulminantul său articol.

Anterior, Dan Tomozei publicase un articol premonitoriu “O să urâm SUA, mai mult decât Rusia!”, în care critica atitudinea de stăpân manifestată de SUA în România, dar și reacția oficialilor români.

“Președintele și premierul României tac, demonstrând o nepermisă lipsă de onoare și demnitate la nivel de stat, poporul român este profund jignit de atitudinea și mesajele lansate la nivel public la adresa României”, scria Tomozei în articolul său din mai 2016.

Acum, Tomozei reclamă și starea de inferioritate, de cotonie, în care se complace România pe planul relaționării statele occidentale.

“A devenit o stare de fapt în relaţia diplomatică dintre ţările occidentale şi România, (…) să primim lecții de democrație pentru a renunţa la demnitate, pentru ca „partenerii strategici” să poată proteja interese economice şi persoane-instrument prin intermediul cărora ne-au transformat țara în colonie.

Read more: https://ro.sputnik.md

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
PressAlert.ro: „Ieri au murit 400 de români și nimeni nu vorbește despre asta”. Credincioși de diferite confesiuni din Timișoara organizează o amplă campanie împotriva avortului în fața Maternității „Odobescu”…

Credincioși de diferite confesiuni din Timișoara și-au unit forțele pentru a iniția o amplă campanie

În prezent, 16 copii români din șapte familii sunt în custodia autoritatilor norvegiene, conform MAE

Ministerul roman de Externe (MAE) a precizat că in acest moment șapte familii de cetateni români

Senatul trebuie să sesizeze CCR pentru un CONFLICT între CCR și DNA-Parchet. Parchetul General MINTE ȘI DEZINFORMEAZĂ prin SCULA PROGRESISTĂ numită LAZĂR: “Curtea Constituțională nu a dezincriminat infracțiunea de abuz în serviciu”.

Nota Redacției - Senatul trebuie să sesizeze CCR pe acest subiect pentru un CONFLICT între

Mesajul superb al românilor pentru Uniunea Europeană: Sângele de martir creștin ne-a sfințit glia secole apărând cu râvnă ortodoxia. Bravii noștri eroi zilnic sunt dați uitării, cât mai avem mândrie: Nu islamizării!

România a câștigat greu meciul cu Armenia din preliminariile CM 2018, scor 1-0. Fanii prezenți

Închide