Medicii avertizeaza: balsamul de rufe e boala curata!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Cât este de folositor balsamul de rufe sau este doar un moft frumos parfumat? Medicii încearcă să ne avertizeze că poate fi periculos și trebuie folosit cu măsură.

loading...

Multe gospodine apelează la balsamul de rufe, în primul rând pentru că este foarte concentrat și parfumat și elimină mirosurile grele de alcool, de transpirație sau de tutun. În plus, hainele sunt mai moi, mai delicate și se calcă mai ușor.


De dragul acestor calități, multe femei pun prea mult balsam în mașina de spălat, să aibă rufe cât mai pufoase și frumos mirositoare, dar există și efecte adverse.

Ce conține de fapt balsamul?

Oricât ar fi de catifelat și parfumat, trebuie să ții cont de faptul că balsamul de rufe este un amalgam de substanțe chimice, multe dintre ele toxice. Nimic nu este natural și inofensiv în structura lui chimică. Alcoolul benzilic, ftalații, etanolul, camforul sau cloroformul rămân în haine și sunt absorbite de piele.


Pe termen lung, multe dintre aceste substanțe provoacă iritații, boli de piele sau afecțiuni ale căilor respiratorii. Poți avea deseori migrene, ochi iritați sau nasul înfundat dacă dormi noapte de noapte în lenjerie tratată cu balsam de rufe prea concentrat.

Ftalații sunt folosiți pentru rezistența parfumului, dar s-a dovedit că favorizează apariția cancerului, dacă intră în contact cu pielea și căile respiratorii pe termen lung.

Cât și când e bun cu adevărat balsamul de rufe?

Cu siguranță, are și el calitățile lui, dar balsamul de rufe nu trebuie folosit prea des și nici în concentrație mare. Nu adăuga balsam de fiecare dată când speli rufele. Este mult mai sănătos să îl folosești o dată la 2 sau 3 spălări și să adaugi o cantitate mult mai mică decât este indicat pe etichetă.

Nu adăuga niciodată balsam la rufele din microfibre, care au proprietatea de a absorbi foarte bine umezeala și de a izola termic. Înmuiate cu balsam, microfibrele își pierd aceste proprietăți, iar acest lucru se simte imediat mai ales la hainele sport, care nu mai absorb bine transpirația.

Balsamul nu trebuie adăugat nici la prosoape, deoarece se depune în fibrele lor pufoase și le împiedică să mai absoarbă apa la fel de bine. Prosoapele rămân moi și delicate dacă adaugi la spălat o soluție pentru dedurizarea apei sau dacă le clătești cu puțin oțet.

foto: 123rf.com

Balsamul de rufe, când și cât este bun?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Banii coloniali și banii suverani emiși de un BNR . Care este diferența?

În imagine aveți banii coloniali (emiși privat de BNR privatizat după lovitura de stat din

George Friedman, avertizează: România să nu se bazeze pe sprijinul UE împotriva Rusiei

George Friedman, fondatorul și chairman-ul companiei de analiză strategica Stratfor, trage un semnal de alarmă

CERN acceptă misiunea lor REALA… “un turn care sa ajunga pana in ceruri, schimbarea realitati , mandela effect ” Babilon

Imaginile și explicațiile din acest videoclip sunt uimitoare; Acestia cercetează ceea ce am spus de-a

Holocaustul facut de romani ! Acum 28 de ani, în a doua zi de Crăciun, ILIESCU a legalizat AVORTUL. Si peste 25.000.000 de întreruperi de sarcină. Sau poporul care a avortat un popor

Acum 28 de ani, în a doua zi de Crăciun, ILIESCU a legalizat AVORTUL. Si

Închide