Marina americană testează arme similare celor din ”Star Wars”. Cum arată proiectilele cu o viteză de trei ori mai mare decât cea a sunetului – VIDEO

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...

O armă radical diferită care poate propulsa proiectile cu o viteză de trei ori mai mare decât cea a sunetului, folosind tunurile existente deja pe vasele de război ar fi dezvoltată de Marina americană.

În cadrul acestui proiect, care ar fi trebuit să fie operaţional începând cu 2025, proiectilele ar fi urmat să poată fi lansate cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului.


Şefii Marinei au preferat însă ca aceste arme ce amintesc de cele din ”Războiul Stelelor” să fie adaptate la capabilităţile militare existente la ora actuală, chiar dacă acest lucru înseamnă că ele vor avea o viteză mai mică.

Sistemele navale marine de comandă (NAVSEA) se află acum în primele faze de testare a proiectilelor cu hiper-viteză pe tunurile pe bază de praf de puşcă disponibile pe aproape orice navă de suprafaţă a Marinei Statelor Unite.


Şefii Marinei speră că folosind tunurile existente la ora actuală, armele ar putea deveni operaţionale mai repede.

”Muniţia este dezvoltată în aşa fel încât să fie compatibilă cu armele din inventarul Statelor Unite”, se arată într-un comunicat transmis de NAVSEA.

Navele de război pot transporta zeci de rachete convenţionale care costă în jur de 600.000 de lire sterline, însă acestea ar putea fi încărcate cu sute de astfel de proiectile rapide care ar costa în jur de 15.000 de lire.

FOTO: Daily Mail    FOTO: Daily Mail

Descrise de cercetători drept ”tehnologie din Star Wars”, aceste proiectile rapide pot trage obuze cu o viteză de până la şapte ori mai mare decât cea a sunetului, penetrând beton situat la distanţe de peste 160 de kilometri.

Folosind energie electromagnetică, aceste arme pot trage obuze ce cântăresc 10 kilograme, cu o viteză de circa 8.700 de kilometri pe oră.

Sursă: http://www.descopera.roDaily Mail

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
De ce nu donez pentru Cumințenia Pământului?

"Niște băieți deștepți din guvernul Cioloș, de tehnocrați cu părinți securiști care le-au plătit studii

Ce cauta presa austriaca schweighofereasca si omv-ista la proteste si de ce sare ca ars cancelarul Austriei pentru niste jurnalisti?

  Ce cauta presa straina la proteste, se pregatea ceva si stiau dinainte exact ca

DEBARCAREA LUI COLDEA NU E DE AJUNS – Cerem SRI sa ii asigure pe romani ca s-a pus capat politiei politice create in regimul Basescu. Nu mai departe de februarie 2016, seful SRI Eduard Hellvig recunostea la bilantul DNA: „SRI aloca resurse de cel mai inalt nivel in cooperarea cu DNA. Asta se poate traduce in sute de echipe operative comune”. Prea multi magistrati sunt infricosati

  Romania a devenit un „stat mafiot” – cum l-a calificat insusi Traian Basescu –

Una din mârșăviile serviciilor secrete: Falsificarea numărului real de alegători în scopul influențării scorului electoral

Este o mare minciună cifra de aproape 19 milioane de români cu drept de vot,

Închide