MARE ATENȚIE! A apărut o NOUĂ SCHEMĂ de fraudă telefonică: o întrebare inofensivă, care vă poate lua totul! VEDEȚI IMEDIAT despre ce este vorba ca să vă protejați pe voi și familia

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Poliția îi avertizează pe toți deținătorii de smartphone-uri despre o nouă schemă frauduloasă. Ea este extrem de simplă: sunteți apelat de un număr necunoscut.

loading...

Deseori codul telefonic al răufăcătorului coincide cu codurile companiilor locale de telefonie mobilă. El vă întreabă: „Mă auzi?”. În majoritatea cazurilor abonatul răspunde: „Da”. Între timp infractorul înregistrează acest „da” și îl utilizează în timpul operațiilor de confirmare vocală a cardului bancar.Suzanne Grant, directorul departamentului de protecție a drepturilor consumatorilor din cadrul Federației Americane a Consumatorilor, a anunțat următoarele: „Când pronunțați cuvântul „da”, dumneavoastră vă dați acordul pentru o anumită tranzacție bancară. Mulți consideră că acest lucru este nepoliticos, dar cea mai bună strategie într-o asemenea situație este să închideți apelul.”

Pe lângă fraza „Mă auzi bine?”, infractorii pot să utilizeze și alte întrebări răspândite, care implică răspunsul „Da”: „V-ați plătit facturile?” sau „Aveți o locuință proprie?”

Poliția ne recomandă să ne ferim de răufăcători și:

– Să nu răspundem la apelurile cu numere necunoscute.
– Să nu dăm informații personale la telefon.
– Să nu ne confirmăm numărul la telefon.
– Să nu răspundem la întrebările necunoscuților la telefon.Dacă ați fost apelat de un număr suspect, puneți receptorul și sunați îndată la poliție. Dacă ați primit până în prezent asemenea apeluri, vă recomandăm să vă verificați conturile bancare.

 


Sursa: /mare-atentie-a-aparut-o-noua-schema-de-frauda-telefonica-o-intrebare-inofensiva-care-va-poate-lua-totul-vedeti-imediat-despre-ce-este-vorba-ca-sa-va-protejati-pe-voi-si-familia/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Tatăl lui Klaus Iohannis ‘atacă’ Antena 3: Ce spune despre fiul său, președintele României / VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a fost, timp de o săptămână, în concediu de odihnă pe care

DIICOT SECRETIZEAZĂ NUMELE PROCURORULUI CARE A CLASAT, FĂRĂ SĂ CERCETEZE, DOSARUL GENERALILOR SRI, M.A.I. ȘI AL FRATELUI ȘEFULUI SIE, RECUNOSCUȚI DE MINORELE ABUZATE SEXUAL LA ”SHANGHAI”!

Răspunsul oficial al DIICOT către ziar: ”Informația  nu e de interes public fiind exceptată de

Noul consilier al premierului Cioloş vine tot dinspre Soros/Basescu

Cristian Ghinea a fost numit consilier al premierului Dacian Cioloş. Editorialist la „Dilema veche” cu

Multinaționalele sunt de vină pentru șomajul din N-E și Sud. S-au așezat acolo unde era mai simplu să-și transporte marfa în UE

Olguța Vasilescu: Multinaționalele sunt de vină pentru șomajul din N-E și Sud. S-au așezat acolo

Închide