MAGINILE FOAMETEI în Venezuela | Se vânează câini şi pisici, se fură şi se omoară pentru mâncare Video

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

ft-saqueos-venezuela

loading...

Venezuelenii au ajuns să vâneze câini, pisici şi porumbei, să fure făină, pui şi chiar lenjerie intimă din cauza penuriei de produse de bază, ce este rezultatul crizei economice provocate de scăderea preţului petrolului, conform guvernului, dar şi de proasta administraţie, potrivit opoziţiei, relatează vineri agenţia Reuters.

Mulţi oameni se aşează încă din timpul nopţii la cozi în faţa magazinelor, iar pe măsură ce penuria se agravează, preţurile pe piaţa neagră continuă să crească. Prin urmare, furturile au devenit tot mai dese în Venezuela, ţară cunoscută oricum pentru rata ridicată a infracţionalităţii.


Imaginile cu mulţimi care sparg magazinele sau cu lupte pentru a pune mâna pe produse au devenit de asemenea frecvente pe reţelele de socializare.

Într-unul dintre ultimele incidente, câteva sute de persoane au jefuit un camion încărcat cu pui, sare şi şampon, după ce vehiculul s-a răsturnat în urma unui accident. Săptămâna trecută, un grup de motociclişti cu cagule au încercat să fure 650 de saci cu făină în timp ce această marfă era transportată către un depozit. În ambele cazuri, intervenţia forţelor de ordine s-a soldat cu răniţi în rândul membrilor acestora. Miercuri, rafturile unui magazin alimentar dintr-o localitate din statul Merida au fost golite de populaţia care a dat buzna acolo după ce a aflat că s-a adus carne de pui, cu o zi în urmă în acelaşi oraş fiind jefuit şi un magazin de lenjerie intimă.


Astfel de scene completează tabloul dezolant al Venezuelei, ţara cu cea mai mare inflaţie din lume şi unde, pe lângă penuria produselor de bază, populaţia se confruntă şi cu tăieri frecvente de electricitate şi apă.

Preşedintele socialist Nicolas Maduro pune criza pe seama prăbuşirii preţului petrolului pe piaţa mondială (principalul produs la export), secetei care a afectat activitatea hidrocentralelor, dar el invocă şi ‘războiul economic’ pe care politicienii şi oamenii de afaceri de dreapta l-ar fi pornit împotriva lui.

Însă opoziţia consideră că principala cauză a acestei situaţii este gestiunea economică dezastruoasă a fostului preşedinte Hugo Chavez, continuată de succesorul său, scrie stirileprotv.ro.

 

 

– See more at:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Afacerea Murzuk, cel mai mare „tun“ uitat din istoria României: Cum a vândut Guvernul Văcăroiu, cu 85 de milioane de dolari, un perimetru petrolier din Libia, care valora zeci de miliarde de dolari | DOCUMENTAR EXCLUSIV

În istoria post-comunistă a României, plină de privatizări frauduloase și falimente răsunătoare, o decizie din

MARE ATENȚIE! A apărut o NOUĂ SCHEMĂ de fraudă telefonică: o întrebare inofensivă, care vă poate lua totul! VEDEȚI IMEDIAT despre ce este vorba ca să vă protejați pe voi și familia

Poliția îi avertizează pe toți deținătorii de smartphone-uri despre o nouă schemă frauduloasă. Ea este

Revoluția lui Trump și căderea lui Florian Coldea

Donald Trump a câștigat alegerile în SUA, dar se pare că asta nu este de

Mugur Isărescu verișorul regelui Mihai a încasat anul trecut salarii de 171.000 de euro de la BNR plus pensie de 2.000 de euro pe lună . Vă convine?

Guvernatorul Mugur Isărescu a obţinut anul trecut venituri totale de circa 820.000 de lei (178.000

Închide