Macron ataca Polonia: E la marginea UE! Varsovia ii raspunde dur: Aroganta e urmare a lipsei de experienta

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Emmanuel Macron a criticat vineri refuzul polonez de a inaspri directiva cu privire la munca detasata, pe care a catalogat-o drept “o noua eroare” a Varsoviei care, in opinia presedintelui francez, se plaseaza “la marginea” Europei in “numeroase subiecte”.

“Polonia nu este prin nimic ceea ce defineste directia Europei”, a spus el intr-o conferinta de presa la Varna, in Bulgaria, in ultima zi a unui turneu in Europa de Est.


Macron a intreprins acest turneu cu scopul de a obtine sustinere fata de o reformare a directivei.

“Poporul polonez merita mai mult decat atat”, a adaugat seful statul francez, raspunzand astfel pozisiei adoptate de premierul suveranist Beata Szydlo.


Ministrul polonez de Externe spune ca liderul francez nu stie situatia din regiune, iar premierul polonez il acuza pe Macron de ignoranta

Ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, a declarat vineri ca Varsovia nu se confrunta cu izolare internationala si l-a acuzat pe presedintele francez Emmanuel Macron ca nu reuseste sa urmareasca evolutiile din Europa Centrala, relateaza Reuters.

“Polonia nu este izolata”, a declarat seful diplomatiei poloneze intr-o conferinta de presa comuna cu omologii sai roman si turc si cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Astazi (vineri – n.red.) gazduim o reuniune importanta, asa ca presedintele Macron nu urmareste cu atentie stirile, nu stie ce se intampla in aceasta parte a Europei. Dar se intampla astfel de lucruri uneori”, a adaugat el.

La randul sau, premierul polonez, Beata Szydlo, l-a acuzat pe Macron de aroganta si lipsa de experienta.

“Il sfatuiesc pe presedinte sa se arate mai conciliant (…). Poate ca declaratiile sale arogante sunt urmare a lipsei sale de experienta”, a scris sefa Guvernului de la Varsovia intr-un comunicat transmis Reuters.

“Il sfatuiesc pe presedinte sa se concentreze pe afacerile tarii sale; poate ca poate obtine aceleasi rezultate economice si acelasi nivel de securitate pentru cetatenii (francezi – n.red.) ca cele garantate in Polonia”, a adaugat ea, subliniind ca Macron “nu va decide viitorul Europei”.

 

Sursa: m.ziare.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Macron ataca Polonia: E la marginea UE! Varsovia ii raspunde dur: Aroganta e urmare a lipsei de experienta

  1. Schimburile de replici ne arata ca ruptura este irevocabilă. Rusia va crea UE de Est, iar Franta si Germania, UE de Vest. pentru România, e clar ca neutralitate nu poate exista in aceasta nouă „creației” a europenilor, ea insăși fiind divizata de aceasta mare dilemă: INCOTRO??!!, se zbate in suc propriu, cu „donozaurii” ei, crescuți, după 90 și părăsită de sprijin, de toți cei mari (gesturile de prietenie fiind încercări de tipul celor facute de Aliați in perioada interbelica si pe timpul R2M). S-o luăm inapoi către Est, înseamna a ne bate joc de 27 de ani de isotirie si involuție, greu plătiți de poporul ăsta sărăcit și mințit si azi, la fel ca si in 90. Creșterea numărului – și așa foarte mare – de pensionari, ne arat trendul – LĂSAȚI ROMÂNIA, CĂ EA VA MURI DE BĂTRÂNEȚE! NOI VOM FI URMAȘII! Cam asta e lupta actuală din această Europă pe care americanii, decimați, la propriu, de propriile războaie inutile purtate prin lume, o vor foarte conflictuală in interior, ceea ce o va bloca in trendul ei progresist. Si i-a gasit de fraieri pe briții ăștia care cu secole in urma îi ataca, vrând sa-i împiedice sa se dezvolte. Cât de mult s-a întors lumea cu susul in jos. Fără lideri politici vizionari si capabil (ceea ce noi nu mai avem de decenii bune) nu putem sa vedem decat un colaps in multe domenii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *