Librăria „Mihai Eminescu” a retras de la vânzare cartea „Holocaustul – gogorița diabolică” a lui Vasile Zarnescu, colonel SRI (r)

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Librăria „Mihai Eminescu” a retras de la vânzare cartea „Holocaustul – gogorița diabolică” a lui Vasile Zarnescu, colonel SRI (r)
loading...

      Librăria „Mihai Eminescu” a retras de la vânzare cartea „Holocaustul – gogorița diabolică” a lui Vasile Zarnescu, […]Dupa ce reprezentantii editurii au fost amenintati ca vor fi dati in judecata, Libraria Mihai Eminescu a retras de la vanzare cartea „Holocaustul. Gogorita diabolica” a lui Vasile Zarnescu. Conducerea librariei Mihai Eminescu a decis sa retraga de la vanzare cartea dupa ce Centrul pentru Monitorizare si Combatarea Antisemitismului in Romania i-a acuzat pe autor, editura si librarie de faptul ca „au colaborat, fara nici o retinere, sfidand legea si bunul simt, pentru publicarea unei carti care neaga existenta Holocaustului”, potrivit hotnews.ro.

carte coperta


Centrul pentru Monitorizare si Combatarea Antisemitismului in Romania (MCA Romania) a adresat o solicitare parchetului general pentru „aplicarea ferma a legislatiei in vigoare”.

„In Romania exista o legislatie clara in cea ce priveste negarea Holocaustului si propagarea negationismului/antisemitismului. In cazul de fata, conform documentelor atasate, Vasile I Zarnescu scrie o carte pur antisemita/ negationista, o editura il ajuta pe acesta sa o editeze si sa o publice iar o librarie renumita o lanseaza si o vinde. Demn de retinut este faptul ca Vasile I Zarnescu, conform materialelor atasate, detine gradul de Colonel SRI in rezerva. Exact din aceasta cauza ne adresam Dvs cu acest caz.”, a scris MCA Romania in scrisoarea adresata parchetului general.


Marco Maximilian Katz, cel care conduce ONG-ul antiromanesc, a fost, in trecut, cercetat penal pentru fapte de coruptie, dar ca prin minune a scapat. Putem intelege de ce! Rabinul Eli Caufman, intr-o emisiune TV, a afirmat ca, acest individ si nu numai el, multi altii, au o atitudine vadit antiromaneasca, primesc bani din SUA, iar rolul lor aici este acela de a provoca constant cetatenii romani, intrucat un astfel de razboi interetnic le aduce multi bani.

Mai mult decat atat, rabinul Eli Caufman sustine ca, multi dintre acesti indivizi, care se autointituleaza „evrei”, nu numai ca nu sunt evrei, dar sunt chiar fosti activisti comunisti, argumentand ca din acest motiv au un comportament extremist.


Marco-Katz-si-Alexandru-Feinstein-Florian-dementii-penali-ai-antisemitismului-evreiesc

In 2009, Curtea Constitutionala a Spaniei a scos de sub incidenta legii penale negarea sau revizionismul asupra holocaustului, sustinand ca, „incalca libertatea de exprimare”. Mai mult decat atat, Curtea Constitutionala a Spaniei a stabilit ca, discutiile despre holocaust trebuie sa fie libere, dar fara a se ajunge la instigari, intrucat acestea sunt fapte penale.

In SUA nu numai ca nu exista o astfel de lege, dar chiar sunt incurajate astfel de dezbateri, care deobicei, prin natura lor, sunt destul de aprinse. In SUA, putem spune ca, exista chiar foarte multa libertate avand in vedere ca exista doua mari organizatii neonaziste: Ku Klux Klan si Miscarea National-Socialista.

Interzicerea unor astfel de carti nu rezolva absolut nimic, caci ele pot circula in format electronic liber pe internet, unde oricine le poate accesa. Normal este ca dezbaterile pro si contra sa existe intotdeauna, fara ca unii sau altii, implicati intr-o astfel de dezbatere sa fie amenintati sau intimidati, cum se intampla de cele mai multe ori atunci cand vine vorba de o astfel de dezbatere, care este necesara.

 

http://www.dzr.org.ro/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *