Lege noua in Romania: Cine refuza sa munceasca NU MAI PRIMESTE ajutor social!

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

somaj-stirea-e1461916667374

loading...

Alesii vor ca somerii sa nu mai primeasca bani din partea statului, in cazul in care vor refuza doua oferte consecutive de munca. Totodata, romanilor care nu vor participa, dupa o luna de stat acasa, la cursurile organizate de Ministerul Muncii pentru a se reangaja, li se va taia somajul, anunta B1 TV.

Statutul romanilor care primesc ajutor social sau somaj ar putea fi periclitat daca o initiativa legislativa aflata acum in stadiul de proiect va fi adoptata de parlamentari.

Concret, alesii vor ca acestia sa nu mai primeasca bani din partea statului, fie somajul, fie ajutorul social, daca stau cu mainile in san, asteptand lunar postasul. Astfel, somerilor care nu vor participa, dupa o luna de stat acasa, la cursurile organizate de Ministerul Muncii, prin Agentiile judetene de formare profesionala, unde li se ofera posibilitatea de a se reangaja, li se va taia somajul.

In cazul in care acestia se duc la cursuri, dar refuza doua oferte consecutive de angajare, vor avea aceeasi soarta precum cei care nu merg deloc.

„Daca acestia se complac in acea stare de somaj si nu merg la cursuri, atunci nu mai merita acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenti, ca sa nu se spuna ca nu vor sa munceasca, dar refuza doua oferte consecutive de munca vor fi si ei scosi de la somaj”, a declarat deputatul PMP Petru Movila, potrivit bzi.ro.

Politicianul a anuntat ca va depune in septembrie legea in Parlament.

 


Sursa: stireazilei.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Lege noua in Romania: Cine refuza sa munceasca NU MAI PRIMESTE ajutor social!

  1. Legea nu se arata afii rea daca ar fii bine sustinuta si bine pusa in aplicare,dar garantat suta la suta ca va fii aplicata prost si am sa explic cum,ei iti gasesc loc de munca rapid,dar normal pe salar de nimic,tu refuzi,ai refuzat de doua ori si au scapat de tine.simplu.Deci asa scapa si de aia care chiar nu vor sa munceasca si de aceea care sunt buni in domeniul lor si au muncit,si au drept la somaj.Numai hoti in romania.Cresteti salariile la nivelul uniunii europene, hotilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *