Laureat al premiului Nobel pentru Economie: Cererile Eurogrupului sunt nebunie curată! Creditorii pot distruge orice membru al Zonei Euro

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru Economie, critică  în termeni extremi de duri Germania, după negocierile dintre Grecia și creditorii săi.
Într-un editorial pentru New York Post, intitulat ”Ucigând proiectul european”, Krugman scrie că lista cu măsurile pe care ar trebui să le ia Grecia, propusă de Eurogrup, este o “nebunie curată” și acuză Germania că “omoară” proiectul European.
Totodată, câștigătorul premiului Nobel pentru Economie în 2008 susține că “orice membru al Zonei Euro care îndrăznește să iasă din linie, poate fi distrus de creditori”.
“Să presupunem că Tsipras este un incompetent. Că Syriza trebuie să plece de la putere. Că Grecia ar trebui să plece din Zona Euro. Chiar și așa, cererile Eurogrup sunt o nebunie curată. S-a trecut de dincolo de duritate la răzbunare pură, la distrugerea completă a suveranității naționale (…) Este o trădare grotească a ceea ce proiectul European trebuia să însemne (…) Cine va mai putea avea încredere în intențiile bune ale Germaniei?”, scrie Paul Krugman.
“Ceea ce am învățat în ultimele două săptămâni este că a fi membru al Zonei Euro înseamnă că creditorii îți pot distruge economia, dacă ieși din linie. Impunerea austerității fără scutirea datoriilor este o soluție sortită eșecului, indiferent de cât de dispusă este țara respectivă să accepte suferința”, mai scrie Paul Krugman, în editorialul pe care l-a publicat înainte ca lideruii Eurogrup să anunțe că s-a ajuns la un acord cu Grecia.
Krugman, voce de stânga, a folosit  pe Twitter celebrul #ThisIsACoup(Aceasta este o lovitură de stat) unul dintre cele mai utilizate hashtag-uri luni dimineața în numeroase țări europene – Grecia, Franța și chiar Germania.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Prins de SUA cu banii in Singapore!

Nu au trecut decat cateva zile de cind dezvaluiam ca Mugur Isarescu a fost trecut

Suedia sub OCUPAȚIE: Legea NU se mai APLICĂ. JUSTIȚIA o fac IMIGRANȚII

Dacă în Occident este „condamnabil” să vorbești negativ despre imigranți, în Suedia acest lucru este

Majoritatea PSD+ALDE împreună cu minoritatea PNL+USR au votat în unanimitate să se taie cât mai multe păduri ca să exportăm lemnul brut la austrieci şi la alții ca ei

Legea pentru Limitarea exportului de lemne a fost respinsă în unanimitate de de parlamentari, în

La ce se uită bărbații atunci când își aleg soția

Un om bogat urma să-și creeze o familie. Deși avea 3 favorite și nu știa

Închide