Kovesi știa ce urmează după acea noapte. Știa că urmează altceva decât votaseră oamenii / Presă

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Doru Bușcu scrie în Cațavencii un articol în care pune punctul pe I în scandalul fraudării alegerilor din 2009. Acesta analizează cum au fost ”potolite” anumite instituții de presă și persoane în favoarea lui Traian Băsescu.

”În noaptea alegerilor din decembrie 2009, la un ceas de țopăiala lui Geoană, Kövesi îl întreabă pe Andronic: “Cum îi potolim pe ăștia de la Realitatea?”. Realitatea, trebuie amintit, îl ataca pe Băsescu pentru ca Băsescu să nu ajungă președinte. Era războiul personal al lui Vântu, asumat de o parte a stației și dus, în consecință, la vedere, de dimineață pînă seara (…)

Și, la sugestia lui Andronic (“Potoliți-l pe Vântu, știți voi mai bine, aveți cu ce”), Kövesi i-a potolit pe toți: și pe Vântu, și Realitatea. Pe Vântu l-a rezolvat în complicitate cu Ghiță, după cum însuși Ghiță și faptele o mărturisesc. Procurorul general al României i-a ascultat lui Vântu telefoanele, i-a aflat situația financiară și i-a înscenat comedia cu rakeții îngropați în dealurile Moldovei”, scrie Bușcu.

Acesta mai notează că a urmat operațiunea de compromitere a unor jurnaliști, manageri și moderatori prin episodul stenogramelor – publicate ilegal și, în unele cazuri, editate. Amai mult, el afirmă că acțiunea de “potolire” s-a extins și asupra grupului de presă Cațavencu, grup care a fost trecut prin aceeași rețetă: ANAF, DNA, stenograme FALSIFICATE, ascultarea ilegală a telefoanelor, publicarea ilegală și trunchiată a contractelor de muncă. Și, fiindcă Academia Cațavencu avea în continuare succes și nu putea fi sugrumată economic, a fost trimis securistul miliardar Adamescu să cumpere titlul și să-l îngroape.

”Toate astea s-au petrecut în anii 2010-2011, în aplauzele unor idioți din presa “de dreapta”, un grup neobosit de lingăi și acoperiți, de care Băsescu însuși s-a lepădat în public. “Potolirea”, deci, a fost pusă în operă. Andronic n-a bătut cîmpii. Kövesi știa ce urmează după acea noapte și de aceea s-a interesat despre căi și mijloace. Știa că urmează altceva decît votaseră oamenii și că “potolirea” e o urgență. Și-a luat această sarcină asupra ei și, azi, cînd privim în urmă, nu putem să nu-i recunoaștem meritele: a fost o “potolire” reușită”, a adăugat jurnalistul de la săptămânalul de satiră.

 


Sursa: sokant.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Protestatarii rezistă în frig prin Piața Victoriei. Klaus Iohannis se relaxează la ski

  Protestatarii rezistă în frig prin Piața Victoriei, președintele se relaxează la ski. Președintele Klaus

Alexandru Petria: Nu cred în manifestații spontane de tineri care ies la proteste ca să sprijine DNA, instituțiile de forță, să ceară arestarea unor semeni.

  În 1989, aveam 21 de ani, la Revoluție, am manifestat pentru libertate și drepturi

Carpathian Gold vrea să fure aurul de la Rovina prin companii offshore

Samax România, subsidiara locală a companiei canadiene Carpathian Gold, vizează exploatarea a 116 tone de

Marele Plan: În februarie, la Budapesta se joacă soarta României

  Dacă până de curând declarații sau decizii ale marilor lideri erau rare şi amplu

Închide