Klaus Iohannis cere VACCINARE OBLIGATORIE

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

iohannis Inquam Photos
Președintele Klaus Iohannis spune că ceea ce se întâmplă în România, cu epidemia de rujeolă, e o ”catastrofă”. Președintele cere Ministerului Sănătății să intervină cât mai eficient și vrea ca vaccinarea să devină obligatorie prin lege.
loading...

”Avem, după ultimele date pe care le-am primit, în jur de 5.000 de cazuri de rujeolă şi 26 de cazuri de deces. Este o catastrofă, este o epidemie şi este o catastrofă. Deci, de gestionat bine nici nu cred că se poate pune întrebarea. Însă, ca să fiu foarte corect, nu aş vrea să acuz doar pe acest ministru şi actuala echipă. Aici avem de-a face cu greşeli sistemice şi cred că este cazul să vedem cum putem să facem lucrurile mai bine. Cred că, între timp, toată lumea s-a lămurit că fără vaccinare nu se poate şi atunci este clar că revenim la o temă pe care am adus-o de multe ori în discuţie şi anume prevenirea. Este nevoie de prevenirea unor astfel de epidemii printr-o vaccinare sistematică, obligatorie, eficientă şi bine organizată din partea Ministerului Sănătăţii. De mulţi ani aşa ceva nu am avut şi iată că acum apar rezultate catastrofale.

Constat că la nivel de Guvern încet-încet se conştientizează gravitatea acestei situaţii şi sper să se vină cu o politică în acest domeniu, care rezolvă problema pentru mult timp, fiindcă aici nu vorbim de o rezolvare pentru o lună sau pentru această epidemie, care de fapt nu a apărut acum, a apărut din septembrie 2016 şi se vede că România are nevoie de o politică clară în domeniul vaccinării. Este nevoie de vaccinare şi atunci astfel de epidemii nu vor mai fi. (…) Eu sunt de părere că vaccinarea trebuie să fie obligatorie şi trebuie să se facă în nişte campanii care sunt, inclusiv mediatic, susţinute şi explicate oamenilor.

Vă reamintesc că inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii are o campanie în acest sens şi am avut, foarte recent, o discuţie cu înalţi reprezentanţi ai OMS pe această temă. Este cumva paradoxal, fiindcă România rezolvase această problemă. Generaţia mea nu a mai cunoscut astfel de epidemii, ele au reapărut datorită faptului că aceste campanii de vaccinare fie nu s-au mai făcut, fie nu s-au făcut ca lumea.”, a spus Klaus Iohannis.

 


Sursa: stiripesurse.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

3 thoughts on “Klaus Iohannis cere VACCINARE OBLIGATORIE

  1. Domnu’ presedintili….pe cand tratament obligatoriu pentru bolnavii de hepatita C care, se stie, conduce la moarte sigura ? Stie domnia ta ca in Romanica pe care o conduci ai 1.500.000 de bolnavi ? Stii ca nu se acorda tratament decat celor in F-4 sau ciroza ? Deci la un pas de deces ? Ce faci mai presedintili…? Astia nu-s oameni ? Sau…..nu sint concerne cu “interes” pentru aceste tratamente ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Oamenii şi-au făcut singuri dreptate la Cluj: au oprit două camioane încărcate cu lemn furat în comuna Măguri Răcătău

Circa o sută de persone din comuna clujeană Măguri Răcătău au oprit la miezul nopţii

Alain Delon, sex-simbolul cinematografiei franceze, declaraţii ŞOCANTE pentru adepţii LGBT | Ne-am născut pentru a iubi o femeie. Nu pentru a remorca un bărbat şi a ne lăsa seduşi de el Video

Alain Delon, unul dintre simbolurile frumuseţii masculine ale cinematografiei mondiale, a împărţit Franţa în două

Monica Macovei versus Marian Munteanu

Ca o mama Omida ce sunt, mai arunc pe piață ceva previziuni iscate via Globu

Noapte bună, România !

Europa s-a baricadat, Ungaria a mobilizat rezerviștii și a scos blindatele la granițe, ceea ce

Închide