JUSTIȚIA INDEPENDENTĂ DIN ROMÂNIA A PUS BOTNIȚĂ FACEBOOK-ULUI !!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Incredibil, dar adevărat. Justiția independentă din România a pus botniță facebook-ului printr-o decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.

facebook-spatiu-public-1024x612

loading...

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis că pagina de Facebook a fiecărui utilizator reprezintă un spaţiu public şi nu unul privat. Decizia a fost dată în cazul unui director din Prefectura Mureș care a scris în propria pagină de Facebook “un mesaj umilitor” la adresa unor protestatari. Magistraţii Înaltei Curţi au decis în această speță că Facebook este rețea publică și astfel au dat câștig de cauză Consiliului pentru Combaterea Discriminării.
Marele mesaj ofensator a fost “Arbeit macht frei – asta să înţeleagă protestatarii” și pentru asta, persoana respectivă a fost inculpată si sancționată cu amendă de 1000 lei pe motiv că “fapta constituie o propaganda naţionalistă care aduce atingere demnităţii umane şi creează o atmosferă degradantă, umilitoare şi ofensatoare îndreptată împotriva grupului de protestatari”.

Mie încă nu îmi vine să cred că se întâmplă așa ceva în România. Am discutat cu webmasteri din China și Cuba care mi-au cerut lămuriri, nevenindu-le nici lor să creadă ce le spuneam. La ei nu se ia nimeni de ce scrii în propriul cont de Facebook, deoarece justiția comunistă din aceste țări nu poate trece peste teritorialitatea legilor. Mai concret, nu poți sancționa un român care scrie ceva într-o publicaţie, rețea de socializare sau orice nu e din România și credeti-mă pe cuvânt că Facebook-ul nu este din România.


Deci, de azi înainte cine aduce injurii, folosește cuvinte triviale, face glume proaste sau comentarii agresive pe Facebook, se poate trezi cu un dosar penal de toată frumusețea. Mai grav… dacă cineva vrea să organizeze un protest și lansează invitații la manifestație sau miting pe Facebook poate fi acuzat de instigare la revolte, organizare de manifestații neautorizate și tot ce mai e necesar pentru a fi trimis la pușcărie.
Să fie această constrângere nemaîntâlnită în lume  răspunsul la faptul că politicienilor le e frică  de forța rețelelor de socializare?

Sursa: http://www.ziarpiatraneamt.ro


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Generalul Iulian Vlad la 86 de ani: Teroriştii n-au existat, ci doar un plan diabolic de rupere a ţării

de Graiul Maramureşului În 23 februarie 2017, generalul Iulian Vlad împlineşte 86 de ani. Este

Surpriza anului 2016, vine din partea lui Snowden: „Serviciile secrete ale Romaniei, santajate de CIA, implicate in spionaj impotriva Europei…”

Nu ne-au ajuns 50 de ani de teroare comunista, batuti si ucisi de Securitate si

Multinaționalele sunt de vină pentru șomajul din N-E și Sud. S-au așezat acolo unde era mai simplu să-și transporte marfa în UE

Olguța Vasilescu: Multinaționalele sunt de vină pentru șomajul din N-E și Sud. S-au așezat acolo

CINE ESTE BUNICUL LUI VICTOR PONTA?

CINE ESTE BUNICUL LUI VICTOR PONTA?Sursele noastre din interiorul PSD susţin că bunicul matern al

Închide