Jumătate din România s-a vândut la notariat. Ne oprim sau ne ia dracu

Distribuie!by loading...   S-a ajuns într-un moment de cotitură. Dacă vom continua în acest ritm, în câţiva ani România va fi în întregime vândută la notariat. De la 1 ianuarie […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Jumătate din România s-a vândut la notariat. Ne oprim sau ne ia dracu ?

loading...

 


S-a ajuns într-un moment de cotitură. Dacă vom continua în acest ritm, în câţiva ani România va fi în întregime vândută la notariat.

De la 1 ianuarie 2014, de când a fost liberalizată piața funciară, fermierii români au asistat la un adevărat asediu dat de investitorii străini dornici să cumpere terenuri agricole ieftine. Acum, peste 40% din suprafață este deținută de americani, italieni, francezi, danezi sau olandezi. „Banatul este deținut aproape în totalitate de italieni. Acum nu se mai poartă războaie, acum ești cumpărat bucată cu bucată”, a declarat, pentru EVZ, Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).


Baciu a afirmat că, atunci când a fost la Bruxelles să întrebe de ce România este obligată să vândă pământ străinilor, i s-a spus că problema vânzării terenurilor către străini este o problemă națională și nu comunitară. Fermierii cer acum impunerea de condiții mai dure celor care vin să cumpere teren în România. „Să vă uitați la unele bilanțuri depuse de străinii care dețin terenuri și păduri în România. Zici că nu au după ce bea apă când vezi ce profit au”, a declarat Baciu, citat de evz.

 

 

Sursa:


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Stiri Extreme

Stiri Extreme: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@stiri-extreme.ro