Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, printr-o decizie a CSM

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
poza
Foto: Luju.ro

UPDATE: Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, printr-o decizie a Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care a discutat astăzi speța în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate.

loading...

“Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan – judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti. În baza articolului 100 litera e) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Camelia Bogdan (…) sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99 litera b) din acelaşi act normativ”, se arată în decizia Secţiei pentru judecători.

De asemenea, Secţia a respins ca neîntemeiată cererea de despăgubiri formulată de Camelia Bogdan, dar şi cea de intervenţie accesorie formulată în interesul Cameliei Bogdan de către Asociaţia Forumului Judecătorilor din România, tot ca neîntemeiată.

În schimb, CSM a admis cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul reclamantei Inspecţia Judiciară de către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului – FACIAS şi Grupul de Investigaţii Politice.

Jurnalista Adina Anghelescu a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că judecătoarea Camelia Bogdan poate ataca decizia CSM în termen de 15 zile.

Adina Anghelescu a precizat că, dacă decizia CSM rămâne definitivă, ”cu siguranță ar putea să aibă ca efect atacarea în cale extraordinară de atac a celor care au fost prejudiciați prin atitudinea pe care a avut-o doamna judecător în cursul proceselor respective”.


Concret, Camelia Bogdan pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă a fost sponorizată de acelaşi minister pentru un curs de două săptămâni la Poiana Braşov.

Spătămâna trecută, atât judecătoarea Camelia Bogdan, cât şi Mugur Ciuvică au explicat situația în plenul CSM.


Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului.

După ce s-a întors din sejur, judecătoarea Camelia Bogdan a decis, într-un timp record, în favoarea Ministerului Agriculturii.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Culmea TUPEULUI “a fochiştilor, dresorilor de căţei, lăcătuşi mecanici ….” | După PENSII SPECIALE, parlamentarii vor şi SLUJBE SIGURE la stat

Parlamentarii se gândesc la viitorul lor în cazul în care nu vor mai prinde un

Adevăruri pe care nu o să le găsiți în presa „sistemului”! Dialog „la gura sobei” cu istoricul Corvin Lupu, partea 1

           Decembrie 1989: „Pleacă ai noștri, vin ai noștri” (I)  

„Mangalia“ – primul ferry-boat românesc, a ajuns o epavă

Martie 1988, docul uscat al Șantierului Naval Constanța. Nava ferry-boat MANGALIA, pregătită de lansarea la

Ce vrea Prinţul Charles de la România ? Una este percepția, alta – realitatea. Alteţa Sa Regală nu promovează România, ci Transilvania

Multe lucruri s-au schimbat după '89, dar unul a rămas la fel: naivitatea românilor în

Închide