ISARESCU NE-A NENOROCIT. Românii – datori vânduţi la bănci: număr record de restanţieri în luna august. 719.235 de romani au la banci datorii mai mari de 30 de zile. Daca punem si familiile lor, 3 milioane de romani sufera de pe urma camatariei bancare

Ceausescu Conspiratii Design Eminescu Masonerie Politica Simboluri Spiritualitate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 
loading...

 

Romania a atins in august cel mai mare numar al restantierilor persoane fizice la banci si institutii financiare nebancare din ultimii mai mult de 2 ani, in conditiile in care 719.235 de romani aveau datorii mai mari de 30 de zile.

Un nivel mai mare decât în august 2015 a fost consemnat în iunie 2013 când numărul datornicilor era de peste 740.000.


De la începutul acestui an, numărul restanțierilor a crescut cu peste 8.000 (1,18%).

Cele mai multe restanțe erau în euro, respectiv 4,98 miliarde de lei, restul fiind în lei (peste 4,38 miliarde lei), alte valute (circa 1,93 miliarde lei) și dolari (aproximativ 69 milioane lei).


Astfel, suma totală a datoriilor romanilor la banci depășește 11,3 miliarde lei, din care peste 7,9 miliarde erau întârzieri mai mari de 90 de zile.

Potrivit unui comunicat al BNR din 23 septembrie, soldul creditelor acordate de bănci populației și firmelor a crescut cu 0,7% în august, față de iulie, până la un nivel de 213,8 miliarde de lei.

Creditul în lei a crescut cu 2% (2,5% în termeni reali), în timp ce creditul în valută exprimat în lei s-a diminuat cu 0,5% (exprimat în euro, creditul în valută a scăzut cu 1%).

La 31 august 2015, creditul neguvernamental a înregistrat o creștere de 0,2% (2,1% în termeni reali) față de 31 august 2014, pe seama majorării cu 15% a componentei în lei (17,2% în termeni reali) și a diminuării cu 10,9% a componentei în valută exprimată în lei (exprimat în euro, creditul în valută s-a redus cu 11,3%), se arată în document.

 

(Fluierul)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “ISARESCU NE-A NENOROCIT. Românii – datori vânduţi la bănci: număr record de restanţieri în luna august. 719.235 de romani au la banci datorii mai mari de 30 de zile. Daca punem si familiile lor, 3 milioane de romani sufera de pe urma camatariei bancare

  1. bancile sunt niste entitati de care trebuie sa te feresti, in viata iti cumperi lucruri dupa cum te tine punga nu pe credit. Asta e unul dintre sfaturile cu care am fost crescut, si bine mi-a prins. Celalat spune ca guvernul si politicienii per total nu fac nimic cu bunastarea omului de rand in gand ci doar mimeaza asta pentru a isi mari controlul si puterea de extractie a bogatiei din tara si din buzunarul oamenilor. Acelasi lucru si despre companii. Profitul este singurul lucru care conteaza, in fata lui dispar orice griji legate de starea mediului, de sanatatea oamenilor, de nelinisti sociale, etc.
    3 lucruri care evidentiaza realitatea lumii nu bulshitul cu care propaganda ne-a hranit. Si capitalismul, acest sistem care, la fel, pune profitul pe primul loc, este cel mai nociv lucru. Goana capitalista dupa profit justifica orice, de la otravirea oamenilor si a naturii la razboi si sclavie de generatii.

  2. Si totusi i-a obligat cineva pe romani sa faca contract de imprumut cu bancile?.
    ..daca s ar putea sa i se dea romanului gratis tot …daca nu sunt venituri stabile pt 30 de ani garantate cum poti sa faci un imprumut pe o asemenea perioada …sincer care nu au minte fara suparare au putut face asemenea prostie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *