Iranul avertizează că va mări raza de acţiune a rachetelor balistice,în cazul ameninţărilor dinspre statele Europei

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Teheranul va mări raza de acţiuni a rachetelor la peste 2.000 de kilometri, dacă Europa va ameninţa Iranul, a avertizat Hossein Salami, general a Gărzilor Revoluţionarea iraniene, a relatat sâmbătă agenţia Fars, citată de site-ul agenţiei de presă Reuters.

iran-605x

loading...

Declaraţiile generalului iranian au fost făcute în contextul în care Franţa ceruse iniţierea dialogului cu Teheranul despre programul său balistic şi o negociere în privinţa Acordului nuclear semnat în 2015. De cealaltă parte, oficialii iranieni au susţinut în mod repetat că programul balistic are valeneţe defensive, că nu este prevăzut în Acordul nuclear din 2015 şi că acesta nu poate fi obiectul unor negocieri.

”Dacă am menţinut raza de acţiune a rachetelor noastre la 2.000 km, nu este din cauza lipsei de tehnologie. Noi urmăm o doctrină strategică. Până acum nu am perceput Europa ca pe o ameninţare, aşa că n-am mărit raza rachetelor noastre. Dar dacă Europa se va transforma într-o ameninţare, vom mări raza rachetelor balistice”, a declarat generalul iranian.


În urmă cu trei zile, comandantul Gărzilor Revoluţionare iraniene, Mohammad Ali Jafari, a precizat că Teheranul nu va accepta să poarte discuţii pe marginea programului său balistic, aşa cum au solicitat Franţa şi alte state Occidentale. Comandantul Gărzilor Revoluţionare iraniene l-a ironizat pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, afirmând că această cerere a fost făcută pentru că liderul de la Elysee este ”tânăr şi neexperimentat”. În plus, acesta a adăugat că programul balistic al Iranului nu a fost prevăzut în Acordul nuclear semnat în 2015.

”Iranul nu va negocia programele de apărare. Nu vor fi discuţii pe această temă. Remarcile preşedintelui Macron în privinţa programului nostru balistic se datorează faptului că este tânăr şi neexperimentat”, a declarat Jafari.


 

Sursa foto : nationalul.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Iranul avertizează că va mări raza de acţiune a rachetelor balistice,în cazul ameninţărilor dinspre statele Europei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
PRIGOANA MORŢILOR. Radu Gyr condamnat post-mortem, la Cluj!

“O sa se bată cu noi şi morţi, iar noi să fim alături de voi

Două minute de ură pentru Erdogan, vă rog frumos!

  Dragii mei, astăzi vom exersa împreună cele două minute de ură zilnică. După cum

Rusia și Iranul amenință SUA: „De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei”

Relațiile s-au tensionat între SUA, care au cerut duminică plecarea președintelui sirian, Bashar al-Assad, și

Vă vine sa credeți ce se întâmplă cu carnea expirată din supermarketuri? Dezvăluirile unui angajat

Un angajat al unui hipermarket din Constanţa a dezvăluit cotidianului „Adevărul“ paşii ilegali pe care

Închide