Iohannis NU renunță la casa din Sibiu pierdută în justiție

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

iohannis

Procesul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia solicită revizuirea deciziei de anulare a contractului pentru un imobil cumpărat de aceştia în centrul Sibiului este stabilit pentru luni, 6 iunie, la Curtea de Apel Braşov. Procesul a fost amânat pentru această dată pentru citarea unei părţi care locuieşte în Statele Unite ale Americii, scrie adevărul.ro.În 12 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Braşov a menţinut atunci o decizie dată în 2014 de Tribunalul Braşov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soţia acestuia, Carmen Iohannis, soacra preşedintelui şi moştenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu. Decizia Curţii de Apel Braşov era irevocabilă, însă preşedintele Klaus Iohannis declara atunci că soluţia instanţei îl „nemulţumeşte” şi că, împreună cu avocaţii săi, caută modalităţi de a contesta hotărârea.
loading...

În 27 noiembrie 2015, la Curtea de Apel Braşov a fost înregistrat dosarul care are ca obiect „anulare act”, după ce avocaţii preşedintelui au formulat o contestaţie în anulare, prin care cer revizuirea deciziei din 12 noiembrie.

În 4 ianuarie 2016, la primul termen de judecată, instanţa braşoveană a amânat judecarea cauzei până la 25 ianuarie. „Având în vedere lipsa de procedură cu intimata Baştea Rodica şi pentru a se depune la dosar motivele contestaţiei în anulare, amână judecarea cauzei la 25.01.2016”, a stabilit instanţa. Casa, care are peste 150 de metri pătraţi şi în care funcţionează o bancă şi mai multe firme, a fost a unei familii din localitatea Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu.

La moartea celor doi soţi, din cauza faptului că nu aveau moştenitori, imobilul a intrat în posesia statului român şi a fost cumpărat de chiriaşi, atunci când acest lucru a fost posibil. Ulterior, în instanţă, un bărbat pe nume Nicolae Baştea a arătat că este nepot al foştilor proprietari ai imobilului din centrul Sibiului, iar contractele de vânzare-cumpărare ale chiriaşilor au fost anulate. Familia Iohannis a devenit proprietară a imobilului după ce a cumpărat părţile de proprietate ale urmaşilor lui Nicolae Baştea.

Nemulţumiţi de această stare de fapt, foştii chiriaşi au deschis o serie de procese şi au depus plângeri în urma cărora s-a iniţiat şi o cercetare penală pentru stabilirea modului în care Nicolae Baştea a obţinut certificatul de moştenitor. Cercetarea a rămas însă fără urmări, procurorii stabilind că nu se impune începerea urmăririi penale. Procesele civile intentate s-au mutat la diverse instanţe, care au dat diferite soluţii de-a lungul anilor.

Toate părţile implicate au recurs la diferite căi de atac, astfel că procesele au continuat.

În 16 mai 2014, Tribunalul Braşov constata „nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel (notar din Sibiu – n.r.) încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat (moştenitor al lui Nicolae Baştea – n.r.), moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători”, din cauza neclarităţii certificatului de moştenitor al lui Nicolae Baştea.

Soţii Iohannis au contestat decizia Tribunalului Braşov la Curtea de Apel Braşov, dar prin decizia din 12 noiembrie 2015, sentinţa dată de Tribunal a fost menţinută.

 


Sursa: stiripesurse.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Federalizarea si imparţirea României şi dosare secrete privind războiul nevăzut al masoneriei cu românii

după Dosare secrete privind războiul nevăzut al  sioniştilor cu românii Masoneria şi „Lojile NATO”. Într-un

Feminista topless mimeaza AVORTAREA LUI IISUS intr-o biserica din Paris apoi URINEAZA. Pe piept are scris „344 CURVE”. Pe spate „CRACIUNUL ESTE AVORTAT” …

  Iata ce aflam din articolul Paris: O militantă Femen a protestat față de condamnarea

Dosarul fostului general Florian Coldea „mușamalizat” pe sub mână de procurorii DNA

Unul dintre dosarele deschise pe numele fostului ofițer SRI, Florian Coldea, a avut un sfârșit

CUTREMUR/Mesaj DEVASTATOR pentru Iohannis: STOP cu PROCESUL, ÎNGROPI România în NOROI!

Iată că nu suntem singuri și nici cu pată pe președinte așa cum latră postacii

Închide