Iohannis loveste DIN NOU in români! A promulgat legea IMPOTRIVA exprimării libere pe Facebook

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

POLIŢIA INTERNETULUI. Vom mai vedea pe Facebook statusuri cu citate din Cioran, Noica, Eliade sau se va considera că a fost încălcată legea 217/2015? Nostalgicii după regimul Ceauşescu vor mai putea posta poze cu ”epoca de aur” şi ”conducătorul iubit”?


Cum trebuie prezentat mareşalul Ion Antonescu? Ce se va întâmpla în spaţiul public, inclusiv pe internet şi pe Facebook, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea iniţiată de Crin Antonescu, George Scutaru şi Andrei Gerea, cunoscută în spaţiul public cu numele generic ”legea anti-legionari”?

loading...

Iniţiatorii, Crin Antonescu şi George Scutaru

Au explicat pentru gândul ce au urmărit cu o asemenea lege, de ce au considerat-o necesară, cum poţi intra sub incidenţa ei, şi cum cred ei că îi va afecta pe cei care folosesc internetul şi reţelele de socializare.


La sfârşitul lunii iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea 217/2015, iniţiată de Crin Antonescu, George Scutaru şi Andrei Gerea, care completa şi modifica Ordonanţa de urgenţă a guvernului nr 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Printre noutăţile introduse de lege era referirea la legionari, dar şi cea privind persoanele condamnate de genocid.

Legea a generat mai multe controverse, existând opinii potrivit cărora, după intrarea în vigoare a legii, autorii interbelici cu afinităţi legionare nu vor mai putea fi citaţi. Andrei Pleşu, dar şi alte personalităţi, au comentat această lege, vorbind despre ambiguitatea textului, dar şi despre modul în care ea urmează să se aplice. Discuţia a fost aprinsă şi de afirmaţiile consilierului prezidenţial, Andrei Muraru, care a a spus că legea are în vedere în principal cultul personalităţii lui Nicolae Ceauşescu, care a fost condamnat de o instanţă din România pentru genocid. După această declaraţie, au apărut diferite interpretări potrivit cărora postarea pozelor cu Nicolae Ceauşescu pe Facebook poate fi urmată de sancţiuni.


De reamintit este că Facebook-ul este considerat spaţiu public, printr-o decizie a instanţei, astfel că sub incidenţa noii legi pot intra postările de pe reţeua de socializare. „Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a) (referitor la prin organizaţie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob – n.r.), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi”, se arată în lege.

POLIŢIA INTERNETULUI. Ce prevede legea

De asemenea, actul normativ mai prevede că negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului, dar şi a genocidului sau a crimelor contra umanităţii se pedepseşte cu închisoare de până la 3 ani, iar săvârşirea acestor fapte printr-un sistem informatic, cu închisoare de până la 5 ani.

”Legea nu are nicio legătură nici cu cititul, nici cu Cioran, nici cu Eliade şi nici cu Noica”

Fostul lider PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că nu înţelege cum s-a putut ajunge la această discuţie după promulgarea legii.

”Sunt obişnuit cu manifestări publice de profundă precaritate intelectuală, dar chiar cu aşa ceva nu credeam că ne putem întâlni. Bineînţeles că atunci când vorbim despre Cioran, Noica, Eliade, Vulcănescu nu putem să considerăm că dominanta operei lor este legată de afinitatea temporară şi destul de redusă în timp cu mişcarea legionară. Toţi aceşti coloşi, pentru că toţi cred că recunoaştem că este vorba de vârfuri intelectuale ale culturii româneşti au o operă extrem de solidă, apreciată şi intern şi internaţional şi care nu are nicio legătură cu doctrina fascistă şi activitatea, practica politică legionară. Mi se pare, repet, un semn de precaritate intelectuală majoră să înţelegi că prin această lege ţi se interzice să citeşti Cioran. Prin această lege nu ţi se interzice să citeşti nimic, nu încalci cu nimic prevederile acestei legi dacă citeşti de la Mein Kampf la operele tovarăşului Nicolae Ceauşescu”, a afirmat într-un interviu pentru gândul Antonescu.

Liberalul a adăugat că legea pe care a iniţiat-o ”nu are nicio legătură nici cu cititul, nici cu Cioran, nici cu Eliade şi nici cu Noica”.

După ce Andrei Pleşu a scris pe blogul său ”nu vreau să fiu suspect dacă admir talentul lui Cioran, mintea lui Noica, graţia atotştiutoare a lui Mircea Vulcănescu”, Antonescu afirmă că nu a găsit niciun fel de temei pentru această teamă a lui Pleşu.

”Poate admira în continuare, aşa cum o fac şi eu şi cum cred că o fac foarte mulţi dintre oamenii care au iniţiat şi votat această lege, calităţile lui Cioran, ale lui Noica sau Mircea Vulcănescu. Nu are nicio legătură cu legea, iar catalogarea drept înfierare tovărăşească mi se pare fără temei”, a fost replica lui Antonescu.

Mai mult, liberalul susţine că din categoria celor speriaţi de această lege, mulţi nu au citit în viaţa lor o pagină din Emil Cioran.

”Cred că o derivă intelectuală care îi face pe unii, care probabil nu au citit în viaţa lor o pagină din Cioran, şi evident nu mă refer la Andrei Pleşu, să clameze îngrozitoarea situaţie că nu ar mai putea să o facă. Să o facă. Să pună mâna pe Cioran, chiar îl recomand!”, a fost poziţia lui Crin Antonescu.

Şi George Scutaru, fost consilier prezidenţial şi deputat PNL, îi critică pe cei care se tem de această lege.

Sursa: http://www.alternativenews.ro/2016/05/klaus-iohannis-lege-politia-internetului.html#.V039A-Rux-Q.facebook
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

11 thoughts on “Iohannis loveste DIN NOU in români! A promulgat legea IMPOTRIVA exprimării libere pe Facebook

 1. Chiar dacă risc să întru la bulau eu am o mare stimă pentru aceşti oameni cu toate că nu am trăit în acea periada … E opinia mea prin lege am dreptul să spun ce vreau cand vreau şi cum vreau nu asta este deviza democraţiei că oamenii să spună ce vor ? Şi despre actual preşedinte al României nu pot să spun decât că îmi doresc să ajung. Coleg de celulă cu el! Jos Iohanis jos cu jigodia … A omorat mulţi oameni în colectiv cu toate că media nu vrea să recunoască acolo a fost un genocid oamenii aia nu au avut parte măcar de o moarte bună …

 2. Am spicuit prevederile legi promulgate de Presedinte ERA si cazul sa APARA aceasta lege NOI cei in varsta nu putem fi influentati de postarile PE internet FACUTE de nostalgici de rea credinta CARE este destul de Evident Vor infintare de organizati criminale sau Teroriste ,EI incearca sa arate Tineretului CA acei Facatori de RELE au avut Dreptate si CA tineretul de azi AR trebui sa se grupeeze in GASTI sau organizati criminale necesare DISTRUGERI ordinei de drept si justitie CHEAR nu observati Zilnic pe internet APAR lovituri in Institutile statului Si persoanele influuente de au decizi in stat DECI nBatrani Academicieni SUBTIL cu acele cuvinte bine aleese FAC publice Fapte criminale si CER reabilitarea LOR prin infintare de noi Organizati cu acelasi Statut ZIC ei necesare noi ordini fragil Democrate CONCLUD VOR revenirea la organizati criminale Interzicera Postarilor cu Ceausescu si faptele lui AR trebui interzisa.DOAR in Muzeu trebuie nominalizate Faptele bune sau rele comise de Fosta guvernare comunista.ACOLO in muzeu interesati pot sa se documenteze si sa concluda.

  1. Bre ai grija…ca nu ai voie sa’l faci “retardat” ca te baga la bulau 3 ani :)) fi diplomat..foloseste nume de orase sau de senatori / deputati mai nou :))

 3. I. CONSTITUTIA ROMANIEI: ART. 30 – LIBERTATEA DE EXPRIMARE.
  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
  (2) Cenzura de orice fel este interzisă.
  ………………………………………………
  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
  (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
  (8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii.

  II. CE ESTE FACEBOOK? Cea mai mare rețea de socializare din lume. Este ca și cum fiecare om ar avea un profil personal, o pagină de internet despre el în care scrie – cum îl cheamă, când s-a născut, unde trăiește, unde lucrează și ce face. Este un „buletin online” în care utilizatorii pot trece tot ce vor ei, un fele de CV online care conține multe date despre tine.
  Facebook este atât un loc de întâlnire cu familia și cei dragi, dar și un loc de informare – afli știrile înainte de TV sau radio – un loc de relaxare unde poți accesa jocuri, clipuri video, muzică, poți călători virtual în locuri nemaivăzute. Pe scurt, acum Facebook este de asemenea o alternativă la internet.

  Am inceput postarea cu aceste doua informatii pentru a elimina orice dubiu vis-a-vis de orice postare a mea, dreptul de a posta (exprima) o parere, opinie, etc si totodata de baza legala care-mi confera acest drept. Celor care nu sunt de acord cu opiniile/parerile mele, pot sa evite lecturarea acestora. Atata timp cat nu incalc art.30, alin.(6), din Constitutia Romaniei, le doresc celor care nu sunt de acord cu mine sa “stea in raftul lor”.
  Si inca ceva…cei care au impresia ca sunt mai presus de lege si traiesc cu falsa impresie ca pot cenzura opiniile, parerile, gandurile exprimate se inseala amarnic. Nimeni si nimic nu ma va impiedica vreodata sa dau frau liber opiniilor, parerilor, gandurilor exprimate chiar daca acestea nu sunt in concordanta cu parerile altor persoane (chiar si acelor persoane pe care le-am exemplificat mai sus).
  Observ cu tristete cum omenia dispare din noi pe zi ce trece.
  Devenim zi de zi mai robotizati angrenati intr-un sistem condus de niste personaje lipsite de scrupule, avide de putere, care calca in picioare orice numai sa ramana ancorati in locuri caldute ale acestui sistem infect.

 4. E dreptul meu sa cred ca acesta lege nu era necesara! In timp ce toata legislatia, care ne afecteaza viata de zi cu zi, este varza fantomele zburda prin Parlament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *