Invatamant la domiciliu !! | Cine promoveaza tampeniile astea?

Capitalism Masonerie Simboluri
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

O abordare cat se poate de sofista – tipic romaneasca. Ca sa nu zic propagandistica –nu va mai dati copilul la scoala, ca scoala nu e buna! De ce sa modificam scoala, cand putem sa scoatem plodul de acolo?! Ca pana la urma acusi acusi trebuie sa apara monarhia, dintr-un moment in altul, iar romanii trebuie sa fie pregatiti! Se stie ce pe vremea monarhiei analfabetismul si tuberculoza au atins maximele istorice. Apropo, dl Sora, In casa lui Shakespeare s-au gasit pipe cu opiu. In Anglia sunt cca 800.000 de fumatori de opiu! Scrie vreunul ca Shakespeare? Dl Sora, daca frizerii si medicii au halate albe, frizerii sunt medici! Pfff….ma scarbesti domnule Sora!

loading...

13177935_1072580759464606_2828319751429827204_n“Marguerite Yourcenar nu a fost la școală nici măcar o singură zi. Bacalaureatul l-a luat prin corespondență.
Cine nu este Marguerite Yourcenar trebuie să meargă la școală.
Atât am avut de spus pe această temă.”


(https://www.facebook.com/mihaisora/?fref=nf)

 

Factura argumentatiei care insoteste trendul anti-statal “invatamant la domiciliu” poate sa sustina cu suces eliminarea tuturor serviciilor institutionalizate specifice unui stat: sanatate, media, aparare, furnizare energiei etc. Ca doar unii si-au pus panouri electrice pe casa si uite, ies mai ieftin!


190277

Cine promoveaza tampeniile astea? Atentie, ca nu intreb cine le lanseaza, ci cine le promoveaza! Pai oamenii de treaba le promoveaza! Tipul cumsecade, femeia de treaba, adolescentul “bun” – oamenii cu care “ai ce sa discuti” si cu care iti gasesti mereu numitoare comune – si el este revoltat! Si el a renuntat la carne! Are caine si iubeste animalele! Stie despre fluorul din apa, deci nu esti singurul – mai exista speranta! Oamenii cu initiative cetatenesti! Care nu arunca gunoi pe jos, care dau share la poze cu biciclete furate! Una peste alta, oamenii pe care ne-am obisnuit sa-i consideram DE TREABA si bine intentionati. Or fi. Pentru ca buna intentia este si ea pe nivele! Nivelul fiecaruia! Asa se face ca tanarul care te ajuta cu plasele si “da buna ziua”, ar fi bine sa se limiteze la asta. SI SA NU SEDUCA LA VOT, de pilda. Prietene, ma bucur ca de cand te-ai lasat de carne te simti mai bine, tu si cainele tau! Ce pregatire ai dumneta? Ar fi bine sa te limitezi la meniuri si sa nu te erijezi in vectorul de opinie ”share”, cu impact de masa, aici pe Fb, in ceea ce priveste pedagogia natiunii! Natiunile cu cele mai proaste sisteme educationale din istorie au fost intotdeauna superioare populatiilor unde individul s-a pregatit acasa – adica triburilor. Azi am putea gasi o sumedenie de neajunsuri unui Lyceum, unui Gymnasium (gymnos – gol, acolo oamenii erau goi) unei Palestre sau Academiei din antichitate, si o gramada de cusururi Academiei Platoniciene a lui Lorenzo de Medici din Italia lui Michelangelo – ca mai veneau si niste poponari pe acolo.

Mentalul colectiv este unul tipic de neam slab! Decat sa schimbam sistemul, mai bine ne luam plodul de acolo! Caci pe ei ii deranjeaza sexualizarea copiilor , dar si “religia” – adica predarea conceptelor crestine, caci nu este vorba despre sufism sau jainism. Dar nici unul nu zice – dom’le , nu mai vreau predarea CRESTINISMULUI! Nu, el este DECENT – omul de treaba, nu uitati! – el nu vrea “religie”!

V-o zic direct: “de treaba” este un cotlon unde se ascunde de cele mai multe ori prostul mediu. Nu ma intereseaza ce pregatire are acesta, de vreme ce sustine actiuni antistatale! Invatamantul – cat de prost! – nu exclude posibilitatea completarii acasa a procesului pedagogic – invata-ti tu copilul, acolo unde crezi ca sistemul e deficitar! Dar nu te erija in sistem, caci astfel anulezi apartenenta la concepte unitare a plodului tau. National inseamna unitar. Un plod scolit acasa va fi – punem pariu? – un “cetatean universal”, un zeitgeist: fara Dumnezeu, fara tara. Stiti ce urmeaza? Va zic eu: copiii sa nu mai fie crescuti de parinti (astfel acestia vor avea mai mult timp pt sine, ca sa se dezvolte personal si sa faca lucruri placute care sa le ridice nivelul de constiinta!) ci de catre niste “fundatii”, “asociatii”, “organizatii” etc. Ca n-o sa poata toti acasa, asa ca o sa se grupeze cate doi-trei-zece parinti, si hopa, fiscul, apoi fundatia non-profit, sediu, doctrina etc.

Omul “de treaba”…victima perfecta. Prost facut gramad si auzibil azi – asta e problema! – cu mii de prieteni care “distribuie masiv” – tipul ok, cu care ai ce vorbi la o bere, cumsecade! Sigur, el ar mai putea fi uracios, dar ar ramane rapid singur. Pentru ca a fi ne de treaba si ne cumsecade, dar a mai avea auditoriu, trebuie sa zici chestii inteligente. Cata lume ar putea decanta astea? PUTINI. Dar cate lume ia de-a gata, la pechet, o tampenie precum cea cu invatamantul acasa, pentru ca vinde de la un tip de treaba? Care posteaza cu flori, cu animalute, cu cerul, toamna, apusul si nu vorbeste cu “pula”? Pai majoritatea! Si iata-i transformati in propagandisti! Ce pregatire aveti voi bai? “Scoala vietii”- eterna metafora vulgara folosita ca sinonim pentru “vagonetar”, “liftier” sau “operator lazi”. Cum puteti, ba idiotilor, sa sustineti retragerea copiilor DE LA SCOALA?! Cum va rabda pamantul sa va ascundeti inactiunea periclitand formarea propriilor vostri plozi? Mergeti bai si ziceti ca nu vreti vaccinuri, ca nu vreti educatie sexuala in scoala primara, ca nu vreti crestinism! Ca de cate ori v-ati dus numai tampenii ati cerut (matematica in loc de educatie fizica). RUSINE MA, RUSINE! Mental de populatie primitiva!

 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *