Internaționaliştii progresişti din UE se dau de gol. Germania vrea alianță economică cu China împotriva SUA. Germania denunță naționalismul lui Trump și ar putea orienta UE spre Asia

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 
loading...


Germania va avea nevoie de o nouă strategie economică, orientată spre Asia, în cazul în care Administrația Donald Trump va iniția un război comercial cu China, a declarat vicecancelarul Sigmar Gabriel, criticând abordarea protecționistă a președintelui Donald Trump. “Cred că trebuie să ne pregătim pentru o abordare dură”, a afirmat Sigmar Gabriel într-un interviu acordat postului ZDF. În opinia liderului Partidului Social-Democrat (SPD), victoria electorală a lui Donald Trump este rezultatul “radicalizării negative”.

Întrebat despre avertismentele lansate de Donald Trump, inclusiv privind impunerea unor taxe vamale mari companiilor care fabrică autovehicule în Mexic și le vând în SUA, Sigmar Gabriel, care este și ministru al Economiei și Energiei, a precizat: “Cred că vorbește extrem de serios. În discursul inaugural am auzit o serie de tonuri naționaliste. Germania și UE trebuie să rămână unite și să își apere interesele”.


“Dacă Statele Unite vor iniția un război comercial cu China și cu toată Asia, noi, ca europeni și germani, suntem parteneri comerciali corecți. Europa și Germania au nevoie de o strategie orientată spre Asia și China, avem noi oportunități. Nu trebuie să fim obedienți sau să ne temem”, a insistat Sigmar Gabriel.

sursa:Mediafax.ro


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *