INFRANGEREA SECOLULUI PENTRU DNA – Presedintele PNL Ludovic Orban a fost achitat definitiv, dupa ce a fost umilit in fata natiunii si eliminat fraudulos din campania electorala pentru Primaria Capitalei. Dosarul a fost fabricat de vestita procuroare DNA Claudia Rosu pe denuntul unei persoane aflate in stare de constrangere. Speram ca in fata acestei grave inscenari judiciare PNL sa inceapa sa isi schimbe discursul public si sa condamne abuzurile DNA

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Infrangere de proportii pentru parchetul Laurei Kovesi. Trimis in judecata pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, presedintele PNL Ludovic Orban (foto dreapta, aplecandu-se cu respect in fata denuntatorului Tiberiu Urdareanu) a fost achitat definitiv, luni 5 martie 2018, de Inalta Curte. Decizia a fost luata de Completul de 5 judecatori ICCJ compus din magistratii Iulian Dragomir, Simona Daniela Encean, Ioana Bogdan, Leontina Serban si Silvia Cerbu, care a mentinut sentinta de la fond, de achitare a lui Orban in temeiul art. 16 lit. b teza I din Codul de procedura penala, potrivit caruia “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Decizia ICCJ de achitare a lui Orban, una cat se poate de normala, este devastatoare pentru DNAAsta intrucat presedintele PNL a fost victima unei inscenari judiciare, dosarul fiind facut de vestita procuroare DNA Claudia Rosu, plecata intre timp la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pe baza unui denunt formulat de o persoana aflata in stare de constrangere – ne referim la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu (foto cu spatele), vizat la acea vreme de anchetele DNA – precum si pe baza unei inregistrari realizate de acelasi afacerist. Cu acest dosar, fara probe concrete, Ludovic Orban a fost eliminat in mod fraudulos din campania electorala pentru Primaria Capitalei. Speram ca macar acum, in fata unei atat de grave inscenari judiciare, PNL sa inceapa sa isi schimbe discursul public, sa se comporte ca un partid cu adevarat liberal si sa condamne abuzurile DNA.


Pe de alta parte, observam ca Ludovic Orban a scapat de condamnare dupa ce s-a predat cu arme si bagaje in tabara DNA, facand in ultimii ani adevarate ode la adresa Laurei Kovesi, cea pe care in 2013 o considera ca fiind un instrument de represiune aflat in mana lui Traian Basescu. Acelasi aplaudac DNA Ludovic Orban, disperat probabil de gandul ca va fi condamnat, nu a avut nicio ezitare sa se afiseze in fata Laurei Kovesi la o intalnire GDS sau sa sara in Piata Victoriei alaturi de #rezistentii care sustin sistemul securist care a acaparat Romania, abuzurile DNA si spectacolele cu catuse.

Iata minuta ICCJ:


Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr.50 din data de 31 ianuarie 2017 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr.1996/1/2016, privind pe inculpatul Orban Ludovic.

In baza art.275 alin.(3) Cod procedura penala, cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea prezentei cauze raman in sarcina statului. In baza art.275 alin. (6) Cod procedura penala onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pana la prezentarea aparatorului ales pentru intimatul inculpat Orban Ludovic, in suma de 70 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata, in sedinta publica, astazi 5 martie 2018”.

luju.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *