joi, februarie 21, 2019

In timp ce romanii rup usa la McDonald’s , in Bolivia cantinele McDonald’s au dat faliment, deoarece bolivienii nu vor sa fie contaminati cu chimicalele acestora !

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Cum au băgat bolivienii restaurantele McDonald’s în faliment  
phpThumb_generated_thumbnailjpeg

Bolivienii au reuşit să falimenteze cel mai cunoscut lanţ de mâncare fast-food din lume, McDonald’s. Un studiu a arătat că peste 60% dintre cetățenii acestei țări din America de Sud au declarat că nu ar călca într-un restaurant al brandului american, declarându-se adepții unei alimentații sănătoase, scrie Agrointel.

loading...

Principalul motiv invocat de bolivieni este că mâncarea fast-food este preparată mult prea rapid pentru a avea efecte benefice pentru sănătate, iar această rapiditate le ridică și semne de întrebare privind ingredientele naturale folosite.

În capitala Boliviei – La Paz, au rezistat opt restaurante McDonald’s. Deși au raportat pierderi anuale în ultimii zece ani, aceste locații s-au încăpățânat să rămână deschise, iar brandul a ținut cu dinții la prezența sa în Bolivia. Într-un final, cu pierderi tot mai mari, rețeaua de fast-food a trebuit să se recunoască învinsă și să își încheie socotelile în această țară.

Semnalul dat de falimentul McDonald’s în Bolivia nu a trecut neobservat pe piața internațională. Imediat, pe piață a fost lansat și un documentar care a analizat situația pe care lanțul fast-food a avut-o de înfruntat și care, în final, a arătat că principiile sănătoase ale populației nu au putut fi corupte de reclame, de promoții sau de ”americanizare”.  Bolivienii s-au dovedit a fi cetățeni preocupați de ceea hrană și de prepararea ei corectă. De aceea, restaurantele preferate de aceștia su fost și se mențin cele cu meniu sănătos, ingrediente locale și rețete tradiționale. În acest context, nici nu este de mirare că bolivienii au respins de la bun început tehnologia ”cărnii restructurate”, așa cum a fost denumit principalul ingredient folosit în hamburgerii americani.

În ciuda eșecului din Bolivia, compania McDonald’s continuă să dețină 3.400 de restaurante în 118 state ale lumii, cu 1,8 milioane de angajați. Cifra clienților de mâncare fast-food raportată de companie pentru 2012 a fost de 69 de milioane de persoane. În proporție de 80%, locațiile funcționează în regim de franciză.

În afară de Bolivia, alt stat care a ”refuzat” oferta restaurantelor americane de fast-food este Islanda, în timp ce în alte țări: Cambodgia, Ghana și Yemen, McDonald’s nu a putut pătrunde pe piață din cauza condițiilor locale.

 

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Citește mai multe:
MAFIOTUL CHINEZ WANG, CĂRUIA I S-A RETRAS ÎN 2014 CETĂȚENIA LA CEREREA SRI CA ”PERICOL PENTRU SIGURANȚA NAȚIONALĂ”, ARE AZI CONTRACT PE 100% DIN PRODUCȚIA DE MINEREU DE CUPRU A ROMÂNIEI!

  Un articol alcătuit numai din documente oficiale, care arată că mușamalizarea dosarului ”Shanghai” e parte dintr-o complicitate chinezo-română la...

EUGENIA CA “DREPT AL OMULUI”, MAI ACCESIBILA PRIN INGINERIE GENETICA?

EUGENIA CA “DREPT AL OMULUI”, MAI ACCESIBILA PRIN INGINERIE GENETICA? Plus: documentar video despre INDUSTRIA AVORTURILOR – Bani insangerati  ...

10 invenții despre care nu știai că sunt făcute de români

  România a dat mulți oameni de știință iluștri în medicină, tehnologie, aviație, inginerie și nu numai. Sunt multe invenții...

Slugărnicie Maximă. După ce Departamental de Stat a dat ordine Parlamentului României mai rău ca-n coloniile africane, Deputații și senatorii PNL cer convocarea unui plen pentru o declarație care să reafirme angajamentul față de SUA

  Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat cer convocarea unui plen comun pentru adoptarea unei declarații a...

Închide