„În ţara noastră e foarte, foarte multă prostie”

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Marian Munteanu

loading...

Marian Munteanu (liderul fenomenului Piaţa Universităţii din 1990) spune că „în România e foarte, foarte multă prostie”.

Într-un editorial fostul preşedinte al Ligii Studenţilor (asociaţie care, în aprilie-mai 1990, a protestat împotriva lui Ion Iliescu şi a FSN) susţine că pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga.

„Pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga. (…) Cred că o dreaptă autentică trebuie să se construiască pe valorile care definesc identitatea noastră ca popor, dar şi în jurul unor instituţii în care românii au încredere. Pe scurt, consider că dreapta autohtonă trebuie să fie creştină şi anticomunistă. Aceste două elemente reprezintă o necesitate de netăgăduit. (…) Oricum, obstacolele se dovedesc multiple. De ce? Pentru că, din nefericire, în ţara noastră e foarte, foarte multă prostie” – Marian Munteanu.

„Pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga. Nici pe departe. La noi, vorbim despre spectrul de dreapta doar pentru a ne afla în treabă, ceea ce nu-i deloc normal. Cu alte cuvinte, ne amăgim degeaba.

Identitatea naţională

Însă, dacă ar fi să discutăm despre nişte curente politice pe model european, şi de faptul că România are nevoie de aşa ceva, cred că o dreaptă autentică trebuie să se construiască pe valorile care definesc identitatea noastră ca popor, dar şi în jurul unor instituţii în care românii au încredere. Pe scurt, consider că dreapta autohtonă trebuie să fie creştină şi anticomunistă. Aceste două elemente reprezintă o necesitate de netăgăduit.

În România e foarte, foarte multă prostie

Desigur, în realitate, această problematică se dovedeşte a fi deosebit de complexă şi nu poate fi expediată printr-o simplă declaraţie. E nevoie de o analiză de substanţă. Oricum, obstacolele se dovedesc multiple. De ce? Pentru că, din nefericire, în ţara noastră e foarte, foarte multă prostie.

Neghiobia politică

Da! Neghiobia şi nepriceperea au fost şi sunt dominante, mai cu seamă din punct de vedere politic, dar şi în celelalte domenii de activitate. Aşa că, iată, n-ar trebui să ne mire deloc că nu avem o dreaptă veritabilă, chiar şi la 26 de ani de la Revoluţie, deşi se resimte din ce în ce mai acut o astfel de nevoie. Însă, momentan, ne aflăm pe un teren viran şi ne lovim zilnic de diverse forme de inconştienţă. Aceasta este România de astăzi”.

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “„În ţara noastră e foarte, foarte multă prostie”

  1. Poporul Român este incompatibil cu democrația.

    Pentru a afla detalii la întrebarea de ce suntem așa cum sumtem vă rog să citiți cartea profesorului Dumitru Drăghicescu-
    “Din Psihologia Poporului Român”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
A ÎNNEBUNIT LUMEA! Vrăjitoarele din întreaga lume s-au unit împotriva lui Donald Trump | Vor face o vrajă împotriva Președintelui american

Vrăjitoarele s-au unit împotriva lui Donald Trump. Acestea vor face vineri, 24 februarie, o vrajă

PREVIZIUNI SUMBRE! Generalul Chelaru aruncă BOMBA: „Vor fi turbulenţe mari. ROMÂNIA ESTE ŢINTA UNOR…”

  V-am promis că azi vă vom prezenta partea a doua a discuţiei cu generalul

De parca nu ar fi de ajuns cat rau si-au facut romanii unii altora in ultimii 26 de ani – prin votul lor TAMPIT, acu’ aflu ca prostimea e chemata din nou la urne!

De parca nu ar fi de ajuns cat rau si-au facut romanii unii altora in

Casa PRISPA- realizată în România, și care nu are nevoie de curent sau gaze

PRISPA este un proiect-pilot, o alternativă sustenabilă pentru revitalizarea modului de viaţă rurală din România.Proiectul

Închide