Imagine virala surprinsa in metroul din Bucuresti: „A SALVAT mii de vieti, peste 37.000 de interventii pe creier”

Simboluri
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

danaila 2

loading...

O imagine cu neorochirurgul Leon Danaila calatorind modest cu metroul a devenit virala pe retelele de socializare. Danaila a petrecut peste 50 de ani in sala de operatie, avand la activ peste 37.000 de interventii pe creier.

„Cand ai salvat mii de vieti, cand stii ca totul sta in precizie, reactie rapida si concentrare maxima, atunci stii sa pretuiesti si fiecare clipa de ragaz. Asa, omeneste”, a scris cea care a surprins imaginea.


danaila

Leon Danaila are 82 de ani si opereaza si acum, fiind de gasit in fiecare zi, de la sase dimineata, la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar Arseni. Pe usa lui scrie ca toate consultatiile sunt gratuite.

„Mi-am ales cariera de medic pentru a darui cu generozitate si dragoste sanse de viata tuturor oamenilor suferinzi. Profesia medicala are o dubla origine: cereasca si pamanteana. Tara care nu are medici suficienti trebuie sa-si dubleze cimitirele“, declara Danaila anul trecut intr-un interviu pentru Adevarul.


Recent, neorochirgul a fost subiectul unui reportaj BBC, in care se evidentia ca acest roman inca munceste la peste 82 de ani. El le-a spus jurnalistilor ca nu stie cand are de gand sa se retraga. „Nu am o mare avere. Cred ca sunt cel mai sarac doctor din lume”, spune Danaila.

 

 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *