Hans Klemm continuă fără jenă să se bage în treburile României. Ce vrea de la Tudorel Toader

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii i-a cerut ministrului Tudorel Toader să se întâlnească pentru a discuta despre propunerile de modificare a legilor justiţiei. În urmă cu doar câteva zile Hans Klemm a criticat schimbările anunţate de Tudorel Toader. 

loading...

Întrevederea va avea loc marți dimineata, în jurul orei 8:30. Hans Klemm ar urma să se deplazese la Ministerul Justiției și să discute despre propunerile de modificare a legilor justiției propuse de Tudorel Toader.


Întreverea vine la cererea expresă a ambasadorului Hans Klemm. Ministul Justiției spunea că acea îngrijorarea a Statelor Unite trebuie să aibă și o motivare anume.

Ambasada SUA si-a manifestt îngrijorarea cu privire la propunerile Ministerului Justiției din 23 august de revizuire a sistemului judiciar și îndeamnă toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției.


„Statele Unite au luat cunoștință de propunerile Ministerului Justiției din 23 august cu îngrijorare pentru independența sistemului judiciar. Îndemnăm toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea instituțiilor sale”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA.

In replica, Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat recent, referindu-se la reacția Ambasadei SUA privind propunerile de modificare a legilor justiției, că firesc este ca o îngrijorare care a fost exprimată să fie și motivată.

„A exprima o îngrijorare firesc apare să fie și motivată, or, în această prezentare a stării de îngrijorare, eu nu am văzut care sunt fundamentele, care este motivul acestei stări de îngrijorare. Nu cred (…) că starea de îngrijorare vine din faptul că durata mandatelor celor cu funcții de conducere se va schimba din 3 ani în 4 ani (…). Nu este vorba de prelungirea mandatelor în curs, pentru că e un principiu general constituțional care spune că o lege care modifică o altă lege nu modifică mandatele în curs. (…)

Nu cred că starea de îngrijorare poate să vină din faptul că (…) un magistrat care se pensionează astăzi, care în timpul activității profesionale are un apartament în centrul Bucureștiului și pentru care plătește o chirie de 50 de lei sau maximum 94 de lei… Vine o vreme pentru fiecare, beneficiul locativ rămâne soțului supraviețuitor iar după soțul supraviețuitor rămâne și copiilor acestuia. Nu cred că acesta este un temei pentru o stare de îngrijorare”, a spus Toader la România TV.

Ministrul justiției a catalogat drept „dur” termenul de îngrijorare folosit de reprezentanții Ambasadei SUA în mesajul făcut public pe această temă.

 

Sursa: sokant.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Hans Klemm continuă fără jenă să se bage în treburile României. Ce vrea de la Tudorel Toader

  1. De ce e lasat sa se amestece in problemele tarii? Cine e el sa discute cu ministrul de justitie? De ce e primit la ministrul de justitie?
    Este o incalcare grosolana a Constitutiei Romaniei? Noi nu mai avem Constitutie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *