Hackerul „Ice”, dat în urmărire internatională prin Interpol, revine cu un nou mesaj

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

      Motto: „Hackerii români sunt foarte imaginativi şi foarte ingenioşi şi au o adaptibilitate singulară pe piaţă. Cu […] 
loading...

Motto: „Hackerii români sunt foarte imaginativi şi foarte ingenioşi şi au o adaptibilitate singulară pe piaţă. Cu caracter de noutate, există forumuri de hackeri în lume care au diverse reputaţii. În cel mai apreciat şi cel mai important forum de criminalitate cibernetică, în top 10 utilizatori sunt trei români, adică în primii 10 din lume trei sunt români. Nu sunt porecle, îi ştim, sunt cetăţeni români. Este prematur să le divulgăm numele de utilizator ” (Gabriel Mazilu, director adjunct al Centrului Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii).

Pentru un profan în ale IT-ului, așa ca mine, este captivantă activitatea hackerilor, un fel de haiduci virtuali ai timpurilor noastre. Hackerii români sunt considerați ca fiind printre cei mai buni din lume, abilitățile lor în domeniul cibernetic fiind ieșite din comun. I-am admirat atunci când au reacționat la jignirile aduse neamului românesc și am fost mândru că sunt compatrioții mei! Pentru cei care nu știu amănunte despre onoarea națională apărată de hackerii români sau pur și simplu au uitat, am să reamintesc ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani.


Hackerii români au spart site-ul publicației britanice „Daily Telegraph” şi au lăsat un mesaj dur în care se specifică faptul că „Ţiganii nu sunt români, idioţilor!”. Hackerii au atacat site-ul şi au postat alături de câteva remarci la adresa britanicilor şi drapelul României.

top gear

„Ne-am săturat să vedem cum nişte gunoaie ca voi încearcă să îşi bată joc de ţara noastră. Să ne creaţi o imagine cu totul altă faţă de cea reală şi numindu-ne «romanian gypsies» difuzând emisiuni de tot căcatul gen «Top Gear». Dacă aţi avut tupeul să enervaţi o ţară întreaga, aflaţi că nu ne vom opri aici!”, a fost mesajul postat de hackeri în aprilie 2010. Hackerii atacaseră emisiunea „Top Gear” şi pe cei trei prezentatori, care în timpul filmărilor unui episod în ţara noastră, pe Transfăgărășan, au făcut afirmații jignitoare la adresa țării noastre: „Ne imaginăm că în România este plin de vaci şi de oameni care aruncă cu pietre în ţigani”.


Hackerii români nu s-au oprit după ce au spart site-ul publicaţiei britanice Daily Telegraph şi au atacat pe 19 aprilie şi site-ul cotidianului francez „Le Monde”, ca replică la emisiunea difuzată pe 17 aprilie de televiziunea France 2, în care umoristul Jonathan Lambert a batjocorit România cu așa-zisul „salut românesc”, adică mâna întinsă pentru cerșit. Hackerii, sub numele „Romanian Naţional Security” (R.N.S),  au înlocuit paginile site-ului cu imaginea drapelului românesc şi cu un mesaj patriotic: „Aceasta nu este o mişcare de rezistenţă, un protest sau o revoltă. Este strigătul întregului popor român ce face apel la fraţii noştri care au uitat că şi în venele noastre circula sânge roman. Sângele ce-a fost jertfit şi vărsat pe câmpurile de luptă pentru a fi scrisă istoria neamului nostru, cere acum DREPTATE. Eroii patriei noastre nu vor muri niciodată ! Vrem să nu se uite CINE l-a vărsat pentru ca România să existe astăzi pe harta, să le amintim copiilor şi nepoţilor noştri, să îi respectăm cu onoarea cuvenită. Ne-a ajuns atâta batjocură. Ţiganii nu sunt romani! Nu ei ne-au scris istoria! Când vorbiţi de compatrioţii noştri nu mai folosiţi expresiile «Ţigani români». Noi v-am respectat Franţa, voi ne veţi respecta România ! R.N.S. VEGHEAZĂ ca aceste lucruri să fie înfăptuite.”

le monde

După aproape un an, în martie 2011, ca reacție la gestul lui Csibi Barna care spânzurase, pe 15 martie, la Miercurea Ciuc  un manechin ce-l reprezenta pe Avram Iancu, hackerii români au atacat site-urile publicațiilor „Magyar Hirlap”, „Budapest Times” și ale câtorva agenții de presă ungurești.

Avram-Iancu-suntem-Toti-RNS

Am publicat recent două materiale despre unii dintre cei mai cunoscuți hackeri români: Lazăr Marcel Lehel, cunoscut ca „Guccifer” sau „Micul fum”  (Extrădarea hackerului Guccifer, dovada suplimentară că suntem o biată colonie) și Mihai Ghiaţă, poreclit „Ice” (Exclusivitate! Confesiunile unui hacker), amândoi având probleme cu autoritățile române și internaționale. În timp ce „Guccifer” este predat pe tavă americanilor – deși a fost judecat și condamnat în România! – , „Ice” este dat în urmărire generală prin Interpol.

interpol

Este cunoscut faptul că americanii își angajeaza proprii lor hackeri, atunci când reușesc să-i prindă, adică se folosesc de calitățile lor pentru a neutraliza dușmanii reali, servicii de spionaj ale unor state ostile sau aparținând chiar unor țări recunoscute oficial ca partenere. Ceea ce fac americanii, prin procesul de transformare a unor dușmani în prieteni și angajați, este aplicația practică a spuselor psihologului Pera Novacovici: „Pe cine nu poţi învinge, fă-l să ţi se alăture”. Doar autoritățile române se încăpățânează să-și trateze hackerii în continuare ca pe niște proscriși și infractori permanenți, în loc să se folosească de însușirile acestora și să-i facă aliați în lupta împotriva celor care ne vor răul cu adevărat.

Probabil că și cererea americanilor de predarea temporară a hackerului Marcel Lazăr Lehel, pentru judecarea acestuia și în SUA, nu este decît un pretext ca să-l ducă acolo și să-l angajeze ca expert în IT. Americanii au procedat așa întotdeauna, până și pe savanții hitleriștilor i-au preluat ca să-i folosească în interes propriu. Menționăm că respectiva cerere a fost acceptată cu mare ușurință de Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța supremă a românilor, condusă de servila judecătoare Livia Stanciu, o femeie rea și cu „bube-n cap” (Cazul „Rarinca”, cu propria creditoare băgată la pușcărie!), dar lingătoare de clanțe pe la Ambasada SUA. Inițial Curtea de Apel Timişoara respinsese cererea americanilor!

Mai jos reproducem mesajul primit de la celălalt proscris, Mihai Ghiaţă („Ice”), dat în urmărire generală prin Interpol.

 Marius Albin MARINESCU

                 România și slugarnicii ei conducători

Îmi aduc aminte cum la o instanță de judecată, în anul 2006,  o doamnă procuror turuia sus și tare, în fața completului de judecată, că din cauza unora ca noi nu aderă România la Uniunea Europeană. Privind retrospectiv,  mă întreb cât de competente sunt persoanele care lucrează în sistemul jusitiției din România, din moment ce un magistrat găsește cu atâta ușurință „țapi ispășitori” pentru insuccese internationale serioase? În anul următor s-a produs și aderarea invocată, deși noi eram tot prin instanțele de judecată!

Mai încolo, în anul 2010, a sosit un raport MCV de la Uniunea Europeană (COM 2010 401) în care, printre altele, cum ar fi reforma justiției și combaterea corupției, se cerea și eliminarea grupărilor de crimă organizată din România. Astfel că, peste noapte, iată că și noi, cei care ne pricepem un pic la calculatoare (freelanceri ca programatori, dezvoltatori web, designeri, operatori de date etc.) am devenit infractori organizați, printre cei mai periculoși din România.

Au trimis câte o mașină cu șapte jandarmi pentru fiecare, de parcă noi, „calculatoriștii”, eram mafioți din filme, din aceia care dorm cu pistolul sub pernă! Vă dați seama cât a cheltuit statul român doar pentru a face show la TV, ca să-i scoată pe „oamenii legii” un fel de ninja buni și pe noi să ne transforme în indivizi periculoși? Cheltuieli inutile pentru propagandă și tele-justiție, în timp ce majoritatea românilor se zvârcolesc în sărăcia din țară.

Vizați am fost toți cei cu antecedente, dar nu numai. Abia după ce ne-au adunat, la grămadă, au căutat și ceva palpabil de care să se poată lega. Au încercat să ne reunească câți mai mulți în dosare penale comune ca să se încadreze la „crimă organizată” și să găsească un vinovat, după care să arunce vina pe toți. Ca să demonstrezi că este vorba de o  grupare organizată, trebuie să demonstrezi că toți presupușii infractori se cunosc între ei și fiecare dintre ei are rolul său în presupusa grupare organizată. Pe când noi, toți membri ai așa-zisei grupări, ne-am cunoscut pentru prima dată pe holurile parchetului.

Aș putea să spun câte ceva și despre procurorul de caz (dosarul din București cu acea condamnare de 10 ani). Se numește George Cosmin Militaru (https://www.facebook.com/georgecosmin.militaru) și este din Constanța. Fugea pe holurile Parchetului disperat, cu o listă în mână… Pe acea lista numele meu era subliniat și îngroșat printre celelalte 40-50 de persoane. Eram „condamnat” să fiu arestat preventiv încă dinainte de a ajunge acolo.

În cursul acțiunii jandarmilor și a percheziției domiciliare executate de DIICOT, aveam calculatorul aprins. La un moment dat, lucrătorii DIICOT au scos un dispozitiv și mi-au explicat că îmi vor copia datele în timp real, așa că brusc am avut nevoie la toaletă. În drumul meu am scos și siguranța de la panoul electric, în așa fel încât să sting calculatorul înainte că ei să încerce să îmi copieze datele. Astfel ei nu au mai putut deschide PC-ul din nou, neavând parola de decriptare a datelor. Tot decursul anchetei am fost amenințat că îmi vor trimite hard disk-ul la Institutul pentru Tehnologii Avansate (ITA) și îmi vor descoperi parola. Motivul meu a fost unul foarte simplu, dacă îi lăsam să-mi copieze datele, era ca și cum Poliția Română și SRI ar fi pus mâna pe tehnologii extraterestre… Ar fi avansat și evoluat cu ani lumină, toate proiectele mele erau pe acel hard disk…

Aveam o firmă pe vremea aceea, o echipă de graficieni-programatori și doream să participăm la licitațiile publice făcute de guvern pentru a crea softuri sau grafică pentru anumite proiecte guvernamentale, la prețuri rezonabile nu ca „frunza lui Udrea”, scumpă și plagiată! Chiar puteam fi cei mai buni și ieftini în domeniul promoțional, raportat la calitate-preț. M-a liniștit dom’ procuror, spunându-mi că nu se știe când o să mai particip la asemenea licitații, dându-mi astfel de înțeles că o să fiu închis pentru mult timp.

După câteva luni petrecute în arest, m-au chemat în față procurorului la anchetă, unde mi s-au oferit tot felul de târguri, încât aveam impresia că mă aflu la Obor, duminica. Era clar că tot ce spuneam în momentul acela urma să fie folosit împotrivă mea, deci am refuzat să dau vreo declarație.

Ulterior am fost eliberat din lipsă de probe. La finalul anchetei, când mi-au returnat hard disk-ul, nu m-am putut abține și l-am întrebat pe procuror de ce nu l-au mai trimis la Institutul pentru Tehnologii Avansate (ITA) din cadrul SRI, unde mi s-a dat de înțeles că-mi vor sparge parolă.

Am revenit și cu o declarație, în care am explicat că toate conturile VoIP folosite de mine pentru a suna la anumite numere de telefon cu suprataxă au fost găsite pe Google și au fost selectate în funcție de ofertele cu minute incluse pe care le ofereau (am dat exemplul minutelor incluse la Vodafone), unele dintre ele permiteau apelurile către acele numere cu suprataxa pentru care eram acuzat că am făcut o fraudă de 2000 de minute. Frauda calculată în minute de telefonie… Interesant, nu? De ce nu în clătite mâncate sau în panseluțe culese din parc?

Pe vremea aceea președinte era Traian Băsescu. Acțiunile acestea în forță asupra „criminalității organizate” erau strict diversioniste și pentru făcut temenele în fața raportorilor Uniunii Europene. Circul lui Băselu cu arestările spectaculoase și așa zisă eliminare a „grupărilor criminale organizate”, că așa ne-au încadrat și pe noi, cei săltați „pe listă”! Nu am fost singurii, după ce au terminat cu noi, încadrați la „capitolul” Crimă organizată, au trecut la polițiștii de frontieră, pe care-i arestau cu autobuzele, rămânând vămile fără personal calificat! Ăia erau toți încadrați, chipurile, la „capitolul” Corupție… Un spectacol ieftin pentru un public naiv și nimic mai mult!

Acum, în anul 2016, sunt singurul, dintre toți inculpații, care am fost dat în urmărire prin Interpol, adică legea funcționează doar pentru unii și pentru alții nu, în funcție de interesele decidenților. Deci, lucrătorii regionali au făcut pierdute sau uitate dosarele celorlalți, dar s-au fălit când au trimis un singur dosar (al meu!) la Interpol și au făcut zeci de comunicate de presă cu „Cel mai căutat român prin Interpol”, doar pentru a mă incrimina și mai mult și a-și justifica pedepsele enorme aplicate în cazul meu! Sunt curios cum ar comenta, la cele spuse acum de mine, purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța… Sincer, mă îndoiesc că ar reacționa.

Raportorii MCV nu vor fi niciodată satisfăcuți. Nu se vrea aderarea României la Spațiul Schengen și basta! Poate doar atunci când olandezii vor pune mâna pe portul Constanța, aflat în concurență directă cu portul Rotterdam, abia atunci poate vom fi buni pentru aderarea la Schengen.

                                                                                                                                     Mihai GHIAŢĂ

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *