Gazele din Marea Neagră se duc direct în Austria printr-o conductă secretizată de Guvern

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 
loading...
Gazele din Marea Neagra

Exploatarea gazelor în Marea Neagră se apropie cu paşi rapizi, însă niciunul dintre cei care deţin astăzi puterea în România nu spune realitatea: aceste gaze vor merge direct în Austria printr-o conductă construită special în acest scop.

Exploatarea gazelor în Marea Neagră se apropie cu paşi rapizi, însă niciunul dintre cei care deţin astăzi puterea în România nu spune realitatea: aceste gaze vor merge direct în Austria printr-o conductă construită special în acest scop.

Iar peste 10-15 ani, când România va epuiza resursele terestre de gaz, noi vom ajunge să importăm gaz din Rusia pentru că nu ne vom putea atinge de gazul extras din apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, care va merge direct în Occident, scrie Ziarul Financiar.

Această conductă este BRUA, despre care se spune că va conecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Însă conducta vine în România cu o capacitate de 1,5 mld. mc anual şi pleacă spre Ungaria cu o capacitate de 4,4 mld. mc anual. Iar din Bulgaria de fapt nu va veni niciun pic de gaz, pentru că pur şi simplu Bulgaria nu are gaz şi nici nu este conectată la vreo magistrală din Turcia prin care este adus gaz din Orient spre Occident.

Mulți spun că este un nonsens să ajungi să fii şi exportator, şi importator şi să nu satisfaci întâi cererea geografic cea mai apropiată. Astăzi nu avem o dezbatere privind această opţiune – dacă mai e posibil să optăm într-un mod diferit.

“Avem doar un lung şir de întâlniri al căror conţinut este secret între cei care se perindă în administraţia ţării şi directorii OMV Petrom – Exxon, cum a fost şi cea din această săptămână. De asemenea, avem tot felul de mesaje de la diverse companii de lobby şi de consultanţă care ne spun că deja în România sunt cele mai multe redevenţe şi nu cumva să se gândească cineva să le mărească”, scrie Sorin Pâslaru, redactorul-șef al ZF.

Pentru orice ţară din lume, resursele naturale sunt o binecuvântare dacă cei care conduc acea ţară nu o trădează sau nu sunt corupţi, dacă ştiu să le folosească pentru concetăţenii lor, mai spune editorialistul.

Gazoductul BRUA va fi terminat în 2019. Este cel mai mare proiect de infrastructură care se face astăzi în România şi Comisia Europeană a alocat bani speciali în acest scop. Şi vine şi presează pentru construcţia acestuia cum nu vine pentru nici un alt proiect de infrastructură. Măcar dacă am cere o autostradă în schimbul gazului.

Ce este uimitor în toată povestea este cum încearcă să ne fie „vândută“ – „diversificare surse de aprovizionare“, „creşterea puterii de negociere“, „vom fi un hub energetic regional“. Undeva, cineva are mesajele pregătite. “Cu toate schimbările de guverne/miniştri din ultimii 3-4 ani, proiectul continuă neabătut şi mesajele acoperitoare au acelaşi conţinut”, arată Sorin Pâslaru.

Rezervele de gaz în Marea Neagră sunt estimate la 80-120 miliarde de metri cubi. România consumă astăzi pe an 12 miliarde de metri cubi, din care 10 miliarde producţia Romgaz şi a Petrom.

 


Sursa: realitatea.net

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Gazele din Marea Neagră se duc direct în Austria printr-o conductă secretizată de Guvern

  1. Mai există patrioți capabili și dispuși să oprească vânzarea resurselor țării ? Nu cred. Pentru că cei care ajung la putere sau în preajma ei sunt ocupați să se apere de atacurile opoziției, de acțiunile DNA-ului și serviciilor secrete neadormite în “munca” lor de “monitorizare” și nu-și mai aduc aminte de promisiunile din campania electorală. Și au, din păcate, prea multe păcate. Cine să ne scoată din cercul vicios în care am fost închiși. Căci, neavând de unde alege, îți pui speranța că poate, sătui de coșgogeaa agoniseală, “aleșii” – de-o pildă, Dragnea și gașca lui, se vor așterne la făcut curățenie. Aș !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Fenomen social? A fost lansat primul desen animat despre dragostea dintre doi băieței. Zeci de milioane de vizualizări – Video

Pe 31 iulie, doi desenatori de la Colegiul de Artă și Design Ringling au lansat

Procesul ”Mineriadei” începe după 27 de ani, Procesul mineriadei: foc de paie sau reviriment politico-judiciar?

Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost trimis instanței, marți, de procurorii de la

Președintele Serbiei, declarații incendiare, după ce Priștina a trimis forțe înarmate pentru a opri un tren de la Belgrad: Dacă albanezii vor ucide sârbi, vom trimite Armata în Kosovo. Sâmbătă am fost la un pas de RĂZBOI

  FOTO: Președintele Nikolici (dreapta), alături de Generalul Ljubișa Dikovici, Șeful Statului Major al Armatei

Ed Snowden, in cel mai scurt timp: „Serviciile secrete ale Romaniei, controlate de CIA, implicate in actiuni de spionaj impotriva Europei…”.

  In curand urmeza lista lui Ed, serviciile secrete care au ajutat Statele Unite sa

Închide