Gabriela Firea susține înființarea unui Muzeu al Holocaustului și al Istoriei Evreilor la București

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

136684

loading...

Gabriela Firea, și-a exprimat susținerea, joi, pentru înființarea în București a unui Muzeu al Holocaustului și al Istoriei Evreilor, precizând că acestava demonstra lumii că românii nu-și uită istoria”.

În cadrul parteneriatului, PMB ar putea acorda un sediu în folosință Institutului Elie Wiesel”, iar acesta va identifica fondurile necesare amenajării muzeului.


Suntem convinși de importanța acestui proiect. Îl susțin din toată inima, pentru că va demonstra lumii că românii nu-și uită istoria, iar părțile sale întunecate trebuie reamintite mereu generațiilor viitoare. Bucureștiul va arăta prin crearea acestui muzeu că stă în puterea oamenilor să nu uite suferințele prin care au trecut copiii, femeile și bărbații evrei”, a declarat Gabriela Firea.
În opinia sa, un astfel de muzeu va fi un semnal de normalitate, de înțelegere a valorilor umane, de democrație și, nu în ultimul rând, de reparație”.

Firea s-a întâlnit deja cu reprezentanții Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington, Radu Ioanid — directorul diviziei de cercetare arhivistică și Paul Shapiro — directorul Centrului pentru Studierea avansată a Holocaustului, precum și cu Dean Thompson, adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA la București. La întâlnire a participat Alexandru Florian, directorul Institutului “Elie Wiesel”.


Potrivit lui Radu Ioanid, muzeul de la București ar urma să cuprindă o parte dedicată perioadei atroce a Holocaustului și o alta istoriei poporului evreu.

Primăria Municipiului București informează că va încheia cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” un parteneriat dedicat realizării unui Muzeu al Holocaustului și al Istoriei Evreilor în Capitală.

 

Sursa:  activenews.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *