Gabriel Liiceanu, prins cu MINCIUNA de Dragnea: Ce a putut spune la Bruxelles despre el și Kovesi

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
liiceanu 3
Gabriel Liiceanu, celebru pentru cărțile sale, dar și pentru părerile politice, iese din nou în evidență. De data asta cu o minciună, spune Liviu Dragnea. Liiceanu a spus, în Comisia de Libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European că Dragnea a cerut demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Șeful PSD zice că nu a spus asta niciodată, și a trimis chiar și o scrisoare președintelui Comisiei de Libertăți civile, justiție și afaceri interne, Claude Moraes.”Către Comisia de Libertăți civile, justiție și afaceri interneÎn atenția domnului Președinte Claude Moraes
loading...

Stimate domnule Președinte,

Vă scriu în legătură cu dezbaterea pe care ați găzduit-o recent, în data de 22 martie 2017, în cadrul Comisiei de Libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European, cu privire la democrația și sistemul de justiție din România.

Mă văd nevoit să vă adresez această scrisoare întrucât unul dintre invitații la dezbatere, domnul Gabriel Liiceanu, a făcut în discursul său următoarea afirmație la adresa mea:

„Iată declarația explicită a șefului PSD, rostită la un post de televiziune săptămâna trecută: ”Trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului șef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi”.

Vă supun atenției faptul că această afirmație a domnului Gabriel Liiceanu este falsă în totalitate și nu reflectă în niciun fel realitatea din România. Nu am rostit niciodată această declarație și nici nu am făcut vreo altă afirmație în sensul sugerat de domnul Liiceanu.

Dimpotrivă, în toate declarațiile publice pe care le-am avut pe acest subiect nu am făcut nici măcar o sugestie din care să reiasă că doamna procuror șef ar trebui demisă de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Mai mult decât atât, am reamintit mereu presei și opiniei publice din România ceea ce am spus și în timpul recentei campanii electorale din România, respectiv că „noi, ca partid, nu am avut de gând și nu avem de gând să cerem revocarea celor trei procurori șefi din România: procurorul general, procurorul șef DIICOT, procurorul șef DNA” (declarație pe care am reluat-o recent în data de 28 februarie).

De asemenea, în urma unei decizii a Curții Constituționale care a subliniat că ancheta DNA la nivelul Guvernului a fost nelegală și neconstituțională, am fost deseori întrebat de jurnaliști dacă acest fapt nu ar constitui un motiv temeinic pentru demiterea conducerii DNA. De fiecare dată când mi s-au adresat astfel de întrebări m-am abținut să mă pronunț, pentru a nu influența în niciun fel analiza pe care Ministrul Justiției o desfășoară în prezent în legătură cu acest subiect.

Din punctul meu de vedere, faptul că unul dintre invitații români care au luat cuvântul la dezbaterea Comisiei LIBE și-a permis să mistifice în mod deliberat realitatea din România, cu scopul vădit de a-i dezinforma pe membrii Comisiei, demonstrează cât de subiective și pătimașe sunt pozițiile celor care au criticat Guvernul României pentru faptul că a emis anumite acte normative ce aveau drept scop transpunerea în legislația penală a unor modificări enunțate în deciziile definitive și obligatorii ale Curții Constituționale.

Prin urmare, vă rog să luați la cunoștință și să comunicați celorlalți membri ai comisiei falsitatea afirmației de mai sus a domnului Gabriel Liiceanu la adresa mea.

De asemenea, vă rog să luați act de faptul că Partidul Social Democrat nu și-a propus și nu își propune să facă demersuri în sensul demiterii persoanelor care conduc instituțiile din domeniul Justiției. În același timp, PSD susține necesitatea unei reforme a legislației din domeniul justiției, în sensul observațiilor stipulate deja în deciziile Curții Constituționale, atât în ceea ce privește consolidarea independenței Justiției și separația puterilor în stat, dar și în sensul respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Cu deosebită stimă,

Liviu Dragnea

Președintele Partidului Social Democrat”, se arată în scrisoarea lui Liviu Dragnea.

 


Sursa: stiripesurse.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
S-A REINSTAURAT DEMOCRATIA LA CSM – Membrii noului Consiliu Superior al Magistraturii au revenit asupra deciziei de a pune botnita jurnalistilor interesati de problemele Justitiei. CSM a stabilit ca sedintele Plenului vor fi difuzate in direct, pe site-ul institutiei, ca si pana acum. Este o hotarare inteleapta a noului CSM care a evitat un grav derapaj de la principiile democratiei si transparentei

  Iata o hotarare inteleapta a noului Consiliu Superior al Magistraturii, dupa gravul derapaj de

SUA: Demonizarea și pervertirea minții COPIILOR: Ora de ISTORIE LGBTQ în compania unui TRAVESTIT cu COARNE

Sursă imagine: captură Youtube Un travestit purtând cinci vârfuri roșii ca niște coarne de demon

Lista masonilor venerabili din Bucureşti şi poziţiile acestora în stat şi societate

Victor Roncea  ( Roncea.ro) pune cireaşa pe tort sau bomboana pe colivă (cum vă place,

Soldaţi greci au tras într-un elicopter turc! Tensiuni majore între cele două state

Nu este cazul ca un conflict greco-turc să se adauge la problemele de politică externă

Închide