Fost ministru, informator SUA: Adrian Cioroianu apare ca informator în telegramele Wikileaks (VIDEO)

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Foto: presalocala.com

Informație șoc despre un fost ministru de Externe. Adrian Cioroianu este informator al americanilor. Informația apare în telegramele WikiLeaks şi a fost publicată de jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul său. Acum, Cioroianu este ambasadorul României la UNESCO după ce a demisionat din fruntea MAE în urma mai multor gafe.

loading...

”Senzaționalele dezvăluiri WikiLeaks din cablogramele trimise de Ambasada SUA la București Departamentului de Stat de la Washington conturează o a adevărată întrecere între politicienii și demnitarii români pentru a se pârâ unii pe alții la Ambasada SUA”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său. Jurnalistul chiar a redat câteva cablograme desecretizate. Una ar fi întâlnirea dintre ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, şi ministru de Externe al României, Adrian Cioroianu.

”S-a afirmat că oficialul român l-a asigurat pe ambasador de disponibilitatea sa pentru continuarea colaborării cu Statele Unite, afirmând şi că România “nu se grăbeşte” să îşi retragă trupele din Irak. Comentariul final a evidenţiat că aceasta a fost o întrevedere preliminară şi conţine o prezentare biografică detaliată a lui Adrian Cioroianu, în care s-a afirmat că “este o figură nouă pe scena politică”, a fost un apropiat al lui Theodor Stolojan şi “este o sursă a ambasadei încă din 2005”, se mai arată în articolul postat pe blogul lui Ion Cristoiu.

Fost ministru, informator SUA: Adrian Cioroianu apare ca informator în telegramele Wikileaks

Wikileaks

În aceste telegrame mai apar Vasile Blaga, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Predoiu sau actualul șef al Comisiei SRI din Parlament, Georgian Pop, și Laura Codruța Kovesi. Şefa DNA a avut o discuţie în 2007 cu ambasadorul SUA la Bucureşti în care aceasta din urmă şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la amendamentele Codului de Procedură Penală din aceea vreme.

„Kovesi a spus atunci că procurorii români analizează cazuri de corupţie în care sunt implicate cinci ministere, şapte foşti miniştri și mai mulţi funcţionari publici. Aceasta l-a acuzat pe ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, că doar a simulat susţinerea, iar acţiunile lui au avut ca scop limitarea independenţei procurorilor. Kovesi a argumentat ce a spus prin faptul că ministrul Chiuariu ar fi încercat în aceea perioadă să demită un procuror DNA important”, mai arată jurnalistul pe blog.

”Nu e nimic ilegal, oamenii sunt liberi, demnitarii sunt liberi. Sigur că din punct de vedere moral acest spectacol al demnitarilor care se duc și pârăsc, cer implicarea ambasadei americane în probleme interne, mie nu mi se pare nici moral, nici politic corect pentru că până la urmă problemele justiției trebuie rezolvate de Parlamentul României, de Guvern, de Președinției, de instituții alese de poporul român”, a declarat Cristoiu.

 

 

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A VIII în Toate Județele Țării și în Municipiul București

Evaluarea Naţională 2017 Selectaţi judeţul pentru care doriţi sa vizualizaţi listele/rapoartele disponibile: Rezultate în Capitală

10 tehnici de manipulare folosite de Băsescu în campania electorală

10 tehnici de manipulare folosite de Băsescu în campania electoralăTraian Băsescu a fost primul politician

AICI S-A AJUNS! Lovitură de pedeapsă pentru România | Ungurii ne inundă cu energie ieftină cumpărată chiar de la noi, plătită de noi

Companiile din Ungaria cumpără pe termen lung energie ieftină, eoliană sau fotovoltaică, din România, apoi

Doctorul care susținea că vaccinurile provoacă autismul și încă cinci medici asociați cu cercetările sale au murit. În aceeași lună

În luna iunie un val de morţi suspecte (cinci la număr) a lovit două state

Închide