Forțele Aeriene SUA trimit noi TRUPE în România

Conspiratii
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Mai multe trupe americane, mai ales forțe aeriene, urmează să vină în România, a anunțat comandantul Forțelor Aeriene SUA, în Europa.

loading...

Militarii americani ar putea fi prezenți în permanență, în baza de la Mihail Kogălniceanu.


„Relația noastră cu forțele aeriene române este foarte puternică. Prezența prin rotație a Forțelor Aeriene ale SUA va continua să crească în România, așa cum s-a întâmplat în ultimii șapte ani. Având în vedere minunata bază aeriană Mihail Kogălniceanu, care se află în cea mai estică poziție, anticipez mai multe schimburi cu forțele noastre de acolo în perioada următoare. Suntem foarte impresionați de îmbunătățirea capabilităților pentru F-16 [în România] și abia așteptăm să vedem toate lucrurile minunate care se vor întâmpla în urma colaborării între Forțele Aeriene ale SUA și Forțele Armate ale României, în privința utilizării rachetelor Patriot”, a spus generalul Tod D. Wolters, comandantul Forțelor Aeriene americane din Europa și din Africa.

Sistemele Patriot vor intra în dotarea armatei în a doua parte a anului 2019, primul sistem urmând să fie operațional la jumătatea anului 2020. Armata va achiziționa șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot cu echipamentele necesare, valoarea contractului fiind de 3,9 miliarde de dolari.


Cu cel mai amplu program de modernizare a armatei din ultimii 30 de ani, România ocupă primul loc în NATO la alocări bugetare pentru înzestrare, cu 2% din PIB.

Luna trecută, ministrul Apărării, Mihai Fifor, declara că dorește chiar o prezență permanentă a militarilor americani la baza din județul Constanța.

„Nu vă ascund faptul că noi am solicitat o prezență permanentă pe model polonez a militarilor americani la baza de la Mihail Kogălniceanu și în ideea aceasta în care de pe Mihail Kogălniceanu facem operațiunile de poliție aeriană, este firesc să putem contribui la programul acesta de extindere a bazei”, a mai spus ministrul Fifor.

Decizia ar putea fi luată la summit-ul alianței de la Bruxelles, din iunie.

Sursa: activenews.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *