Federaliştii progresişti de la conducerea UE pun presiune pe Ungaria după noua victorie a lui Orban în alegeri. UE cere Ungariei să apere valorile progresisto-globaliste ale blocului, după victoria electorală a lui Viktor Orban

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Comisia Europeană a cerut Ungariei să contribuie la apărarea valorilor progeesiste ale Uniunii Europene, după victoria electorală a coaliției naționalist-conservatoare condusă de partidul Fidesz, al premierului Viktor Orban, la scrutinul legislativ de duminică, informează luni DPA, preluată de Agerpres.

“UE este o uniune de democrație și valori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, adăugând că executivul european și președintele acestuia, Jean-Claude Juncker, cred că apărarea acestor valori este “o datorie comună a tuturor statelor membre, fără nicio excepție”.


Juncker îi va scrie lui Orban în cursul zilei de luni pentru a-l felicita pentru “victoria clară” a partidului său și urmează să-l sune marți pentru a discuta “chestiuni de interes comun”, a mai spus Schinas.

 

(FLUIERUL)


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *