EXPLOZIV MISTERIOASA mapă cu care a mers luni ambasadorul american la Iohannis | Pentru prima dată un comunicat oficial NU mai vorbește de așa zisa luptă anti corupție

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

280461

loading...

Ambasadorul american la București, Hans Klemm, a fost luni după amiază la Palatul Cotroceni pentru o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. A doua întrevedere în 3 săptămâni ceea ce este un lucru NEuzual în relațiile între un ambasador și țara unde e acreditat, au comentat surse diplomatice pentru FLUX 24.

Mai mult în fotografiile publicate de Administrația Prezidențială se vede că ambasadorul american a venit la Cotroceni cu un dosar. Adică în limbaj diplomatic cu un punctaj clar de probleme care trebuie rezolvate, au relevat același surse pentru FLUX24.RO .


De altfel, comunicatul oficial al Administrației Prezidențiale INDICĂ problemele în suspensie: S-a convenit, totodată, asupra importanței acțiunilor care urmează să fie întreprinse pentru punerea în practică a celor discutate cu ocazia vizitei Președintelui României la Washington D.C.

Adică Iohannis are niște probleme pe care trebuie să le rezolve. Acestea i-au fost transmise de vicepreședintele Joe Biden. Iar ca să fie clar Hans Klemm a venit cu notițele pentru a le repeta pentru a fi probabil sigur că au fost bine înțelese și mai ales îndeplinite.


Demn de remarcat o premieră în relațiile româno-americane: pentru prima dată nu se mai vorbește de lupta anticorupție în comunicatul Administrației Prezidențiale.

În comunicatul Casei Albe după întâlnirea Biden-Iohannis s-a vorbit apăsat de statul de drept, o schimbare de ton importantă a Administrației americane față de lupta anticorupție, Washingtonul insistând DOAR pe statul de drept, o referire directă la faptul că acesta nu este respectat. Acum nici acest subiect NU mai există în comunicatele oficiale.

De remarcat și aspectul că de 3 săptămâni de când se află la București, ambasadorul  Klemm s-a întâlnit cu mulți oficiali români.

Un nume lipsește de pe listă: Laura Codruța Kovesi.

Interesant în cheia celor semnalate și interviul realizat de Dan Tăpălagă cu ministrul de externe Bogdan Aurescu. Jurnalistul de la hotnews.ro tot insistă cu lupta anticorupție, dar răspunsurile lui Aurescu sunt în tonul Americii: STATUL DE DREPT.

sursa: flux24.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Propunerea de PREMIER nu a fost încă acceptată, dar deja se fac PLANURI! | Așa arată LISTA cu posibilii membri ai Guvernului Grindeanu

Liviu Dragnea a declarat că dacă Sorin Grindeanu va fi acceptat ca fiind noul premier,

Coruptie a la Harvard: UNIVERSITATEA AMERICANA – CEL MAI MARE PROPRIETAR PRIVAT DE PADURI DIN ROMANIA.

Coruptie a la Harvard: UNIVERSITATEA AMERICANA – CEL MAI MARE PROPRIETAR PRIVAT DE PADURI DIN

APEL CĂTRE DIASPORA: E posibil ca istoria noastră să se încheie curând şi noi, cu toţii, să pierdem o ţară

Articol preluat din săptămânalul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare):Trăim vremuri de criză cu

Ghiță îl ‘TOARNĂ’ pe Cristian Tudor Popescu: ‘Lucrează pentru servicii străine, lua bani negri’

Sebastian Ghiță face dezvăluiri incendiare despre jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Deputatul PRU, membru în comisia

Închide