Exclus din PSD. Primarul comunei cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, dat afară din partid

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din România, care este şi vicepreşedinte al PSD Alba şi a câştigat al cincilea mandat de edil cu 85% din voturi, a fost exclus, vineri seară, din partid. El a declarat că va contesta măsura, relatează News.ro.

loading...

gheorghe damian - fb

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, vineri seară, pentru News.ro, că în Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei a avut loc o analiză aprofundată a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, precum şi a rezultatelor obţinute de organizaţia judeţeană şi s-a decis excluderea din partid a vicepreşedintelui PSD Alba, Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, şi a consilierului judeţean Ioan Florea.

„Sunt nişte probleme interne şi nu aş vrea să intru în detalii. (…) Am început campania de reorganizare, de analiză. Uneori mai trebuie făcută şi curăţenie”, a spus Ioan Dîrzu.

Preşedintele PSD Alba a refuzat să ofere detalii concrete despre motivele care au stat la baza excluderii celor doi din PSD Alba şi să precizeze cine a făcut această propunere.

La rândul său, primarul Gheorghe Damian a declarat, pentru News.ro, că nu a participat la şedinţă şi a aflat despre excludere de la colegii săi de partid.

”Nu ştiu care sunt motivele şi nu am avut nicio discuţie despre acest subiect. O sa contest şi o sa rămân fidel valorilor acestui partid”, a spus Damian.

Gheorghe Damian este vicepreşedinte al PSD Alba şi primar în comuna Ciugud de peste 16 ani, iar Ioan Florea este consilier judeţean şi fost preşedinte executiv al partidului.

Social-democratul Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, comuna cu cele mai multe fonduri europene atrase în mediul rural, a fost reales în 2016 cu 85% din voturi.

Comuna Ciugud are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete şi foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public.

Ciugud a atras prin proiecte europene peste 16 milioane de euro, sumă care, potrivit estimărilor, ar fi bugetul comunei pe 50 de ani.

În 21 martie 2016, premierul de la acea dată Dacian Cioloş a lansat în această localitate „Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate «Reforma Cioloş se întoarce acasă»”, eveniment la care au participat şi ministrul agriculturii de atunci, Achim Irimescu, fostul vicepremier Vasile Dîncu, precum şi numeroşi fermieri şi primari din zona Ardealului.

Localitatea fusese aleasă tocmai datorită dezvoltării puternice de care s-a bucurat în ultimii 16 ani şi a măsurilor implementate de administraţia locală.

 


Sursa: digi24.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *